Hirdetés

Így fest Liam Neeson a legendás Mély Torokként

|

Liam Neeson ismét megcsillogtatja drámai oldalát ebben a feszült életrajzi filmben, amelyben a rejtélyes informátor, "Mély Torok" szemszögéből ismerhetjük meg a Watergate-botrányt.

Hirdetés

A The Silent Man (korábban Felt) egy olyan kémthriller Peter Landesman (Az ártatlanság ára, Jobb, ha hallgatsz) rendezésében, amelyben az FBI legendás informátora, Mark Felt, vagyis fedőnevén Mély Torok (Deep Throat) kerül a középpontba, akinek döntő szerepe volt a Richard Nixon amerikai elnök lemondásához vezető Watergate-botrányban. Felt az 1972-74-es Watergate-ügyben nyomozó újságírókat, Bob Woodwardot és Carl Bernsteint (The Washington Post) látta el belsős részletekkel az elnökválasztási kampány alatt történt betörés ügyével kapcsolatban, amelynek károsultja a Demokrata Párt akkori elnöke, Larry O' Brien volt. Nixont azzal gyanúsították, hogy fedezte az ügyben érintett munkatársait, valamint azt, hogy parancsot adott a betörésre, hogy poloskát helyezhessenek el a riválisának telefonjába és ezzel előnyhöz juthassanak a választásokban.

Az ügy végül odáig vezetett, hogy 1974-ben Nixon elnök lemondott. Felt három évtizeden át őrizte a titkot, ám végül 2005-ben családja unszolására rászánta magát, hogy megírják a sztoriját. Mély Torok 95 éves korábban, 2008-ban hunyt el. A fedőnév állítólag egy népszerű pornófilm nevéből származik és az informátor sötét hátterére utal. A címszereplőt Liam Neeson alakítja és az alábbi, legelső klippel belenézhettek a játékába: 

A stábhoz tartozik még Diane Lane, Marton Csokas, Michael C. Hall, Tom Sizemore, Bruce Greenwood, Noah Wayle, Maika Monroe, Kate Walsh, Ike Barinholtz és Eddie Marsan is. A Felt forgatókönyvét Landesman írta, a producerek között pedig olyan nevek is szerepelnek, mint Ridley Scott és Tom Hanks. A premier valamikor idén esedékes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.