Hirdetés

Life előzetes - Megismerhetjük a Hollywoodi ikon életét.

|

Hirdetés

Kevés Hollywood-i színész volt olyan hatással az amerikai filmgyártásra, mint James Dean. A zsigeri és pezsdítő alakításainak köszönthetően az olyan klasszikusok, mint az Édentől keletre vagy a Haraggal a világban mindenképp az amerikai filmgyártás kiemelkedő darabjaiként tarthatóak számon, de többnyire sztár titulusa és kiemelkedően stílusos személyisége - amelyet sugároz magából a róla készült képeken - alakította ki a megszállott rajongói táborát.  Ezeket a fényképeket használta inspirációnak Anton Corbijn új filmje a Life. A film James Dean (Dane DeHaan) és a Life magazin fényképésze Dennis Stock (Robert Pattinson) kapcsolatát készül bemutatni. https://www.youtube.com/watch?v=P8uwcPKjfRY Az előzetes viszonylag egyszerűen haladva ismerteti a történetet. Stock figyelmét rögtön felkelti a fiatal színész, felkeresi azzal a szándékkal, hogy híressé teszi, így alakul ki kettőjük kaotikus kapcsolata. Aztán feltűnik közben a kevésbé barátságos, szivar-rágó stúdiófőnök Jack Warner (Ben Kingsley) is. Stock főnökeként, John Morris szerepében láthatjuk Joel Edgertont, aki először nem igazán hiszi, hogy a Dean egy progresszív stílust jelképez, ezt ki is emeli az előzetes egyik pontján, amikor kritizálja a részegen készült képeket. A történet kissé kiszámíthatónak tűnhet, de ez egy Corbijn film, amiben minden képkocka tökéletesen komponált és óriási részletességgel jeleníti meg a múltat. Első ránézésre a film tökéletes James Dean életrajzi filmnek tűnik, mint Corbijn előző hasonló témájú filmje a Control, amely Ian Curtis, a Joy Divison énekesének életét dolgozta fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.