Hirdetés

A Logan egy felnőtteknek szóló film

|

A Logan rendezője elárulta, hogy ez egy felnőtteknek szóló mozi, és hogy sokban különbözik a jól megszokott szuperhősfilmes recepttől.

Hirdetés

A 20th Century FOX még egy hónap elején megrendezett eseményen levetítette a szerencsés közönségnek a márciusban érkező Logan első negyven percét, akik szinte kivétel nélkül eldobták az agyukat a látottaktól. Rövid visszajelzéseik alapján ez a film karakán, intenzív, elképesztően erőszakos (bevált a Deadpool-nál is alkalmazott R-es korhatár-besorolás), és nem rest durvább kifejezéseket használni. A karakterhez méltó körítésen kívül Dafne Keen-t is rengetegen dicsérték, aki a fiatal Laura Kinney-t kelti életre. 

Hirdetés

Ezek alapján Hugh Jackman utolsó filmje a franchise-ban végre azt a Farkast fogja nekünk visszaadni, akit a képregényekben is annyira imádunk, ezzel már elöljáróban is hatalmas pluszpontot felírva számlájára. James Mangold rendező már harmadik alkalommal dolgozik együtt a címszereplőt alakító Jackman-nel, és minden közös munkájuk után elmondhatja, hogy a színész mennyire elhivatott karakterét illetően. 

"A Logan egy egyfajta kísérlet arra, hogy lezárjuk Hugh elképesztő alakítását Farkasként, és törekedtünk kipróbálni, milyen egy felnőtteknek szóló film a karakterrel, amit felnőttek számára csinálunk," mondta Mangold. "Nem az volt a fő célunk, hogy minden korosztálynak legyen benne valami. Megpróbáltunk készíteni egy filmet, ami kiemelkedik és van benne némi különbség azzal, hogy ez egy felnőttfilm. Egy felnőttfilm intenzív akcióval."

A rajongók reakció és a rendező nyilatkozata után már tényleg nem kérdés, hogy milyen hangulatú filmre számíthatunk. Mint említettük, többen méltatták az akciót, ami kellőképp véres és brutális, de Mangold elárulta, hogy az ő filmje ebben is különböző fog attól, amit ezektől a filmektől megszokhattunk. Cseppet sem a látvány lesz a Logan központi faktora, helyette az alábbiakra számíthatunk elmondása szerint: 

"Amivel most kísérletezünk, az a karakterek elmélyítése. Az a helyzet, hogy a legtöbb ilyen film akciójelenetek összessége, melyekben kevés olyan kapcsolat található, ami megmagyarázná, hogy "A" pontból miként jutunk a "B" pontba. Mi lényegében egy drámát szerettünk volna alkotni. Ha kivágnád belőle az akciót, akkor egy kőkemény dráma maradna érdekes karakterekről. Ez miatt lehet, hogy egyesek máshogy fognak rá tekinteni, de szerintem a legfőbb célunk az volt, hogy egy tényleg valódinak ható filmet forgassunk. Egy olyat, ami emberinek és drámainak hat."

A Logan 2017. március 3-án debütál a mozikban James Mangold rendezésében. Főszerepben Hugh Jackman (Logan), Patrick Stewart (Charles Xavier), Dafne Keen (Laura Kinney), Boyd Holdbrook (Donald Pierce), Richard E. Grant (Dr. Zander Rice), Stephen Merchant (Caliban), valamint Eriq La Salle, Elise Neal, Elizabeth Rodriguez és Doris Morgado. 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.