Hirdetés

A Marvel megerősített egy régóta szóban forgó elméletet Lokival kapcsolatban

|

A Marvel nemrégiben ismét megerősített egy népszerű rajongói teóriát, amely egészen új színben tünteti fel a csínytevés istenét.

Hirdetés

Nem ez az első alkalom, hogy a Marvelnél megerősítenek egy korábban rajongók által kiötlött elméletet, elég csak a Tom Holland-féle Pókember Vasember 2-ben látható cameojára gondolni. A stúdiónál nemrégiben ismét a hivatalos kánon részévé tettek egy ilyen teóriát, amely ezúttal a Tom Hiddleston által alakított Loki amúgy is komplikált jelleméhez ad hozzá egy újabb réteget. Egy szemfüles Reddit fórumozó nemrég arra lett figyelmes a Marvel.com-ot böngészve, hogy Loki életrajzánál felbukkant egy friss kiegészítés,  miszerint a csínytevés istene nem igazán volt önmaga a Bosszúállók ellen vívott csata alkalmával.

Hirdetés

Mint az a leírásból kiderül, Loki miután úgy dönt, hogy beleveti magát a féreglyukba a Bifrost pusztulása után, az Asgardi istenség Thanos szentélyében találja magát, ahol az Őrült Titán ajánlatot tesz a haragtól fűtött Lokinak, hogy neki adja a földet, amennyiben megszerzi neki a Tesseractot, vagyis a Térkövet. Ehhez mint tudjuk Loki megkapta Thanostól az Elmekövet rejtő jogart, azonban Lokinak fogalma sem volt róla, hogy a Jogar nem csak az általa kiválasztottakat befolyásolja, de a használója elméjét is, így Loki féktelen gyűlölete és haragja amit a Bosszúállókban láthattunk, valójában az Elmekő hatásának volt köszönhető. Az Elmekő Lokira gyakorolt befolyása egyébként nagyon hasonló ahhoz, mint amit a Gyűrűk Ura trilógiában láthattunk az Egy Gyűrű és Frodó kapcsán, hiszen a saját tudattal rendelkező tárgy mindkét esetben olyan dolgokra vette rá a tulajdonosát, amit normális esetben  az adott karakter nagy eséllyel nem vitt volna véghez.

Remélhetőleg ezzel a Marvel nem mosdatni akarja utólag Lokit, elvégre sokak élete szárad a lelkén. Ha gonoszként ábrázolták éveken keresztül, akkor maradjon is az. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.