Hirdetés

Los Angelesben tüntetni fognak a Halálos iramban 10. forgatása ellen

|

Angelino Heights lakói nem túl lelkesek a munkálatokat illetően - ám elsősorban nem az ideiglenes gondok zavarják őket, hanem a hosszabb távon is fennálló következmények.

Hirdetés

Egy filmforgatás normális esetben pikáns kuriózumnak tűnhet külső szemlélőként, ám a Los Angelesben található Angelino Heights városrész lakói finoman fogalmazva sem örülnek annak, hogy náluk veszik fel a Halálos iramban 10. látványos jeleneteit. Az érintettek azonban nem az efféle munkálatokkal óhatatlanul együtt járó kisebb-nagyobb kellemetlenségektől tartanak.

Hirdetés

A problémájuk elsősorban az, hogy a népszerű franchise szerintük káros mintákat közvetít. Ergo, benne van a pakliban, hogy a kedvencüket utánozni kívánó rajongók illegális gyorsulási versenyeket fognak tartani a környéken, ezzel bajba sodorva az ottélőket. Miként azt megfogalmazták:

"Ha az F10 Productions forgatása folytatódhat Angelino Heightsban, vagy a város bármely részében... hatalmas tiltakozást fogunk rendezni, és rengeteg riportert, illetve híradós operatőrt fogunk meghívni, hogy egész nap és éjjel vegyenek minket, amint tiltakozunk a filmforgatás ellen. Azért fogunk tiltakozni, hogy tisztelettel megemlékezzünk arról a 178 emberről, akiket utcai versenyzők öltek meg Los Angelesben, és hogy megszégyenítsük a Universal-t, amiért érzéketlenül tudomást sem vesz az utcai versenyzés halálos járványáról, amit az ő filmjeik indítottak el, és aminek továbbra is hírverést csapnak. Az, hogy az ez iránt érdeklődő emberek megtalálhatják az aktuális film helyszínét, és kedvükre gyötörhetik az ott élőket, elképesztő felelőtlenségre vall. Persze, az Universal nem tudta, amikor a filmet készítette, hogy kulturális jelenséggé fogja magát kinőni".

Elsőre könnyen megmosolyogtatónak, sőt komikusnak hathat a lakók félelme, ám vitathatatlan, hogy rengetegen megbánták, hogy bármiféle módon közük volt a szórakoztatóipar ezen ágához. Francis és Louis Padilla például eleinte örültek annak a csinos mellékesnek, amit azért kaptak, hogy házuk a Breaking Bad sorozatban a White család lakhelye legyen, ám a sokadik, háztetőre dobott pizza után kikészültek idegileg.

A Jégvarázs Arendellejét ihlető, ausztriai Hallstatt polgárai sem sokáig élvezték a turisták rohamát: egy idő után szabályszerűen könyörögtek, hogy kevesebben jöjjenek fotózkodni. Vagyis a petíció kezdeményezőinek aggodalma egyáltalán nem megalapozatlan.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.