Hirdetés

A Lucasfilm Jedi lovaggá avatta a charlotte-i egyetemi gyilkosságok hősét

|

Hőstettei okán Riley Howell tiszteletbeli Jedi lovaggá vált, ezentúl a kánonban is fel fog tűnni.

Hirdetés

Még idén áprilisban történt egy tragikus eset, amikor az amerikai Charlotte városában, az Észak-kaliforniai Egyetemen (University of North Carolina) ketten meghaltak és négyen súlyosan megsérültek egy lövöldözés következtében. A rendőrség (és a diákok beszámolói) szerint sokkal több halálos áldozatot is követelt volna ez az eset, ha Riley Howell, egy az egyetemen tanuló, mindössze 22 éves fiú nem lépett volna fel a támadó ellen. Ezzel sajnos Howell életét vesztette, de megakadályozta, hogy többen haljanak meg. A fiút hőstettei miatt Bíbor Szív és Bronz Csillag díjakkal tüntették ki, de még egy fontos elismerést is magának tudhat mostantól: a Lucasfilm a Star Wars kánon tagjává választotta Howellt.

Hirdetés

Az áprilisi lövöldözést követően a fiú barátai és közeli ismerősei májusban keresték meg a Lucasfilmet, hogy hatalmas Star Wars-rajongása lévén nem emlékeznének-e meg Howellről ők is. A Lucasfilm pár napja tudatta a család tagjaival, fiuk egyik legnagyobb álma beteljesült: tiszteletbeli Jedi lovaggá avatták, ezáltal hivatalosan is bekerült a kánon tagjai közé (vagyis ezentúl az ő Jedi nevével, Ri-Lee Howellel is találkozhatunk a későbbi történetekben). Az anya a bejelentés hallatán, hogy fia kedvenc filmsorozatának tagja lett, elsírta magát, és elmondása szerint nagyon hálás érte. Bármikor meghallja fia Jedi nevét, könny szökik a szemébe.

A sok negatív, keserédes hír között néha rendkívül szívmelengető és örvendetes ilyen, nem pénzbe kerülő lépésekről is olvasni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.