Hirdetés

M. Night Shyamalan gondolatai a Sebezhetetlen 2-ről

|

Hirdetés

A 2000-es évek legelején még úgy emlegették az indiai rendezőt, mint a következő Steven Spielberget, de nem kellett sok idő - illetve sok film - és megítélése nem csak megkérdőjeleződött, hanem mondhatjuk úgy is, hogy negatív irányt vett. Az első alkotásai még klasszikusnak tekinthetők, az utóbbiak pedig vagy piaci, vagy kritikai, esetleg mindkét szempontból buktak. Éppen most készül a nagy visszatérésére a The Visit című indie horrorával, de amíg ezt készíti elő, a rajongók már egyre hangosabban dübörögnek az ajtaján egy Sebezhetetlen folytatás reményében, és úgy tűnik, Shyamalan most már hajlik arra, hogy engedjen nekik. De annyit leszögezett, hogy ez nem lesz egy klasszikus értelemben vett folytatás, mert sok szempontból tér majd el tőle. Ez meg is egyezik a rendező ízlésével, aki mindig csempész műveibe valami váratlant, csakhogy ez nem sokszor sül el jól. Például az Eseménybe, és Utolsó léghajlítóba is beletört a bicskája, de a Sebezhetetlennél még érezte a mértéket. Az (akkor még) érdekes témaválasztást a képregények világáról jól kihasználta, főleg ha összevetjük a mai képregényreneszánsszal.  Shyamalan úgy vélekedett a második részről, hogy ha rá is bólint, azt nem a pénzért fogja tenni, hanem szívből.

Maga az ötlet, hogy nekiálljak valaminek csak a kínálkozó alkalom miatt, engem egyáltalán nem vonz. Sőt, pont, hogy el is tántorít. A pénzszerzés lehetősége egyáltalán nem motivál rendezőként. Egy igazi *** lennék, ha így működnék. A Sebezhetetlen azt tükrözi, aki én voltam 2000-ben, és ez most újra elindított bennem valamit és visszatért az érdeklődésem. Csak annyit mondhatok, hogy valami történik, érzem.  Nagyon különbözne a 2000-es filmtől, amitől lehet, hogy a stúdió a haját tépné, de akkor is. Egy teljesen más művet alkotnék, valami csodálatosat. Mindenesetre már gondolkodom rajta.
Ez a kijelentés egy olyan beszélgetés során történt meg, ahol épp a Sebezhetetlen sorozat és színpadi adaptáció lehetőségéről beszélt. Shyamalan szerint a tervei között van, hogy a filmet más médiumok számára is átdolgozza. Samuel L. Jackson is elárulta, hogy kész visszatérni Elijah szerepében. De sajnos korai még az öröm, mert az indiai rendező a The Visit után még tervezett egy kisebb filmet csinálni, úgyhogy ha lesz is Sebezhetetlen 2, néhány évet még várni kell rá.  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.