Hirdetés

Macskafogó - digitálisan felújítva kerül újra a mozikba

|

Safraneket kipofozva láthatjuk viszont... ha értitek, hogy értjük.

Hirdetés

Sok rajongó álma válhat hamarosan valóra, ugyanis szeptember 13-tól rövid időre visszatér a mozikba minden idők egyik legjobb magyar rajzfilmje, az eredetileg 1986-ban megjelent Macskafogó, amelyet Ternovszky Béla rendezett Nepp József írása nyomán. Olyan legendás színészek adták a hangjukat ehhez a kultikussá vált meséhez, mint Sinkó László, Benedek Miklós, Haumann Péter, Bodrogi Gyula, Mikó István, Béres Ilona és még sokan mások. 

Hirdetés

Grabovszky, Safranek, Lusta Dick és a többiek hamarosan digitálisan restaurált képpel és hanggal kerülnek újra a vászonra, méghozzá a Pannonia Entertainment és a Magyar Nemzeti Filmarchívum együttműködésében, szeptember 13-tól országszerte közel ötven moziban. Van hozzá trailerünk is: 

A Pannonia Entertainment közleménye szerint a film premier előtti díszbemutatója szeptember 9-én, vasárnap 17:00 órakor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a 2. Budapesti Klasszikus Film Maraton egyik kiemelt programjaként. A gálavetítés alkalmából a film előtt kerekasztal-beszélgetésen elelevenítik fel a meghívott alkotók a film megszületését, majd a Fourtissimo jazz-zenekar játszik élőben Macskafogó-filmzenéket, köztük Lusta Dick legendás trombitaszólóját. A program részeként egy exkluzív filmes relikvia- és designkiállítást is láthat a közönség a Macskafogo.hu csapata jóvoltából.

Ti elmentek majd rá?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.