Hirdetés

A Mad Max rendezője beperelte a Warnert

|

Megint azok a mocskos anyagiak.

Hirdetés

Évek óta terjengenek a pletykák, a híresztelések, hogy mikor is készül el a Mad Max: A harag útja folytatása, de a dolgok jelenlegi állása szerint talán soha, vagy legalábbis vagy másik rendező, vagy másik stúdió alatt. Ugyanis a filmet jegyző George Miller beperelte a gyártó Warner Brothers.

Hirdetés

Pedig az ember azt gondolná, hogy 97%-os Rotten Tomatoes tetszési index, valamint számtalan (technikai) Oscar-díj után minden sínen van, azonban ha az anyagiakat nézzük, akkor már más a helyzet, hiszen kirobbanó sikerről még sem beszélhetünk. Hivatalosan 150 millióba került a film és az államokban mindössze 154-et hozott (és ebben még nincs benne a marketing), világszerte pedig további 224 milliót így 378 milliónál állt meg, ami derék bevétel, de egy ilyen filmhez mérten akkor is kevés.

Egyes pletykák szerint a film a folyamatos csúszások miatt (eredetileg 2014-ben mutatták volna be 2015 helyett) 200 milliót is felemésztett, azonban a Warner és Miller cége, a Kennedy Miller Mitchell úgy állapodott meg a stúdióval, hogyha sikerül 157 millió alatt tartani a költségvetést, akkor a rendező kap egy 7 milliós bónuszt. Ez papíron megtörtént, azonban Miller máig nem kapta meg a "pulykapénzt". A rendező szerint az elszabadult költségvetés a stúdió hibája, és a háta mögött hoztak meg egy sor olyan döntést - mint például a most éppen szexuális zaklatási üggyel vádolt Brett Ratner cégével, a RatPaccel való megállapodást, ami 12,5 milliót emésztett fel - amely ezt eredményezte. A stúdió természetesen tagad mindent.

Köztudott, hogy a hollywoodi könyvelők gyakran varázsolnak a számokkal, hogy nyereségesre hozzanak ki egy-egy produkciót, nem kizárt, hogy itt is valami hasonló történt. Azonban az efféle ellentét arra enged következtetni, hogy ne nagyon számítsunk a közeljövőben sem Tom Hardy Mad Maxére, sem Charlize Theron Furiosa Imperátorára, ami eléggé szomorú egy ilyen kultikus és elismert film esetében, amelyben ennyi a lehetőség. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.