Hirdetés

Magyar Szuperhős Mesék 3. – Képregényajánló

|

Hirdetés

Újfent a kezünkbe ragadtuk a Fantasmania jóvoltából a Magyar Szuperhős Mesék egy számát. Ahogy a legutóbb is írtam, nehezemre esett megemésztenem, ugyanis a képregény elsősorban a kisebbeket célozza meg (úgy kb. a 10 év körülieket), ami a nyelvezeten és a hangvételen egyaránt érződik, pláne olyan karakterekkel, mint Harcsa Huszár, vagy a robot testű tacskó, Tachkov professzor. Nehéz lenne megmondani, hogy ezúttal már rutinosabban csaptam fel az ezúttal is két történetet tartalmazó füzetet, vagy ténylegesen javult a színvonal, de sokkalta gördülékenyebb volt az egész és élvezet volt olvasni ezeknek a sajátos hősöknek az összecsapásait olyan új ellenlábasokkal, mint a Bajnok. Ráadásul Toldi után most Mátyás királyt is beveszik a készítők a játékba és ez továbbra is kölcsönöz az egésznek egyfajta gyermekien naiv bájt, ami miatt nem lehet különösebben haragudni ezekre a kiadványokra.

magyar-szuperhos-mesek-3-borito-foto
Pedig továbbra is lenne min javítani. A rajzokat most nem hasonlítanám az amerikai kollégákhoz, ugyanis ott érezhetően több évtizedes múlt figyelhető meg akármelyik rajzon, itt viszont a kiadványhoz hasonlóan a képek is egyfajta érdekes elegyét adják a szokásos comicoknak és a képes mesekönyveknek. Tényleges, a klasszikus értelemben vett képregény ezúttal is csak a füzet közepén található, ahol az újdonsült gonosz, a Bajnok egy sajátos eredettörténetét ismerhetjük meg, ami némileg sötétebb is a kelleténél. Legalábbis ha a gonosszá válás kiváltó okait nézzük, akkor messze túlnőnek a kisebbek szintjén, ami egyértelműen a kiadvány pozitívumai közé tartozik. És maga a történet is elkezdett a végére izgalmas lenni a hol finoman, hol kevésbé elegánsan beemelt hungarikumokkal együtt, amik viszont továbbra is kellő érdekességekkel szolgálhatnak kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt. A Magyar Szuperhős Mesék esetében már most érezni egy pozitív fejlődést, ami akárhová vezethet még, de a helyesírási hibák (amikből szintén lényegesen kevesebb van) még mindig kitudják zökkenteni az embert. De ennél nagyobb bajunk sose legyen.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.