Hirdetés

Május végén kezdődik a YouTube-ra szánt ingyenes filmfesztivál

|

Olyan nemes filmfesztiválok csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint a torontói, a berlini vagy éppen a cannes-i.

Hirdetés

A Variety számolt be arról a nem mindennapi értesülésről, hogy a koronavírus terjedésének megfékezése okán törölt filmfesztiválok szerzői összefogtak, hogy együttesen hozzanak létre egy specifikusan online felületre szánt új eseményt. Amellett, hogy a nézői részvételért semmit sem fognak felszámolni, vagyis teljesen ingyenes lesz az elejétől a végéig, adományokat fogadnak bárkitől, melyekkel az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) és a különböző regionális szervezeteket fogják majd támogatni.

Hirdetés

A stílusosan We Are One: A Global Film Festivalra keresztelt esemény május végétől, napra pontosan 29-én veszi kezdetét, méghozzá a YouTube berkein belül, és kereken tíz napig fog tartani, június 7-ig. Az egész virtuális fesztivált a New York-i Tribeca Enterprises szervezi, de olyan nemes filmfesztiválok (egész pontosan húsz darab) szervezői is csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint a cannes-i, a berlini vagy éppen a Sundance, tehát az ő programjukból is szemezgethetünk majd bátran. Mindemellett az összes program megszakító reklámok nélkül lesz megtekinthető, melyek között rövid- és dokumentumfilmek mellett természetesen megtalálhatóak a játékfilmek, valamint interjúk, kerekasztal-beszélgetések is.

 

A szervezők elmondása szerint a hetekben fogják publikálni, milyen programokat láthatunk majd az online filmfesztiválon, amit mi csak ajánlani és támogatni tudunk. Ti mit szóltok, tesztek majd vele egy próbát, vagy hidegen hagy az egész?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.