Hirdetés

Már bánják, hogy Shelley Duvall-t jelölték Arany Málnára a Ragyogásért

|

Van, hogy nem látjuk a teljes képet egyből.

Hirdetés

A Ragyogás című filmet mind a mai napig megosztónak mondhatjuk, viszont abban talán mindannyian megegyezhetünk, hogy túlzás volt Arany Málnára jelölni a filmet több kategóriában is. Mégis ez történt - egyrészt Stanley Kubrickot, mint rendezőt, másrészt Shelley Duvall-t, mint női mellékszereplőt nominálták. Utóbbit illetően most bánják ezt a lépésüket az akkori döntéshozók. 

Hirdetés

Maureen Murphy, az Arany Málna egyik megalapítója egy a Variety-nek adott interjújában nyilatkozott nemrég arról, hogy miként érez most Shelley Duvall jelölését illetően. Duvall, aki a Jack Nicholson által alakított Jack Torrance feleségét formálta meg a filmben, ugyanis egy pár éve, a The Hollywood Reporternek nyilatkozott arról, miket kellett átélnie a forgatáson. A színésznőt Kubrick szinte az őrület és a végkimerülés határára sodorta, állítása szerint volt olyan nap, amikor csak az volt a dolga, hogy sírjon az adott jelenet kedvéért és a rendező nem vette figyelembe színésznője ingadozó mentális állapotát. 

Ismerve a háttértörténetet, és hogy Kubrick ennyire kiégette őt, már visszavonnám a jelölést.

- mondta Murphy, de azért hozzátette azt is, hogy annak idején nyilvánvalóan más szemüvegen keresztül nézte ő és kollégái a filmet. És amit láttak, az - ismerve az eredeti regényt - teljesen értetlenné tette őket, hiszen állítása szerint a rendező megfosztotta a filmet mindattól a lenyűgöző vizualitástól, amely sajátja volt a könyvnek. Az interjúban az is elhangzott, hogy Kubrickot túlértékeltnek tartották, ami egy elég népszerű olvasat a filmrajongók körében is. A jelölést és annak szóbeli visszavonását/megbánását illetően azonban úgy érzi, ők is emberből vannak, nem mindig hoznak megfelelő döntéseket. 

Duvall egyébként nem ítéli el teljesen Kubrickot, nem érez iránta ellenszenvet, hiszen állítása szerint tudott rendkívül megértő és melegszívű is lenni, viszont az ő esete is azt tanúsítja, hogy a szidalmakkal mindig óvatosan kell bánni. Mert nem tudjuk, hogy éppen egy olyan színészi alakítás, ami nekünk nem tetszik, mégis mit rejt magában. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.