Hirdetés

Mária skót királynő - előzetes Saoirse Ronan és Margot Robbie életrajzi drámájához

|

Királynőként viaskodik a két Oscar-jelölt színésznő.

Hirdetés

A Universal Pictures részeként működő Focus Features égisze alatt készült, valós történelmi eseményeken alapuló Mária skót királynő (Mary Queen of Scots) című film igazi nagyágyúkat tudhat a szereplőgárdájában: a két központi figurát az egyaránt Oscar-díjra jelölt Saoirse Ronan, valamint Margot Robbie keltik életre. A frissen debütált első kedvcsinálót két poszter mellett lejjebb görgetve tekinthetitek meg.

Hirdetés

A John Guy életrajzi könyvén alapuló film a címszereplő Mária (Ronan) életét mutatja be, aki a francia trónt maga mögött hagyva visszatér szülőhelyére, Skóciába, hogy megpróbálja visszaszerezni a jog szerint őt illető koronát. Mindez nagy ellenszenvet vált ki unokatestvéréből, I. Erzsébetből (Robbie), aki Mária jelenlétét közvetlen fenyegetésnek érzi az Anglia királynőjeként betöltött pozíciójára. A színfalak mögött árulások, lázadások és összeesküvések sora rázza meg Mária és Erzsébet életét, ráadásul az sem kedvez számukra, hogy egy férfiak uralta világban versengenek a trónért.

A történetet már több alkalommal is vászonra vitték (pl. Charles Jarrott 1972-ben Mária, a skótok királynője címen filmesítette meg, míg Az uralkodónő történelmi sorozat négy évadon keresztül Mária fiatalkori éveit mutatta be a The CW műsorán), de ez az új feldolgozás már csak a színészei miatt is ígéretes. A főszereplőket alakító Ronan és Robbie mellett feltűnik még benne többek között Gemma Chan, Guy Pearce, David Tennant és Brendan Coyle is.

Az ősszel hazánkban is bemutatkozó filmet Josie Rourke rendezte Beau Willimon (Kártyavár) forgatókönyve alapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.