Hirdetés

Marion Cotillard kiáll A Sötét Lovag - Felemelkedés haláljelenete mellett

|

Az Oscar-díjas színésznő megvédte sokat vitatott performanszát Christopher Nolan trilógiájának a záró darabjában.

Hirdetés

Már több, mint négy éve, hogy bemutatták Christopher Nolan Sötét Lovag-trilógiájának a záródarabját, de még mindig képes beszédtéma maradni. Nem csoda, hiszen Nolan hármasából az általános vélekedés szerint az sikerült a leggyengébbre, vagy legalábbis ez rendelkezik a legvitathatóbb elemekkel. Ezek közé tartozik Marion Cotillard film végi jelenete is, amit most a színésznő megvédett.

Hirdetés

Aki nem látta volna a filmet (akad még itt olyan hitetlen?), annak spoiler, hogy a film végén a Miranda Tate álcája mőgé bújó Talia al Ghult sikerült Batmanéknek megállítani, hasonlóan annak apjához. Ezzel még nem is lett volna semmi gond, de mielőtt átvándorolt volna az örök vadászmezőkre, lenyomott egy fájdalmas kis beszédet Gordonéknak, miközben egy kormánykerék állt ki az oldalából, majd irtó kínos módon jobb létre szenderült. (A jelenet alant megtekinthető.)

Szeretjük és rendkívül tehetségesnek tartjuk Cotillardot, ahogy a trilógiáért is odavagyunk, de ez akkor is az elmúlt évek egyik legkínosabb filmes mozzanatainak egyik éllovasa. Cotillard szerint - aki jelenleg éppen a Szövetségesek című háborús moziját promózza - túl nagy jelentőséget tulajdonítanak egyesek ennek a jelenetnek és egyébként is ez tőle független, hiszen amit a végtermékben látunk az a forgatókönyvírón, a vágón és a rendezőn múlik, ő csak eljátssza, amit kérnek tőle. 

Mind egy csónakban evezünk, és ha kicsúszik az irányítás a kezedből, akkor azért mindenki felelős. Olykor előfordulnak olyan hibák, amelyeket visszanézve azt gondolom: "Miért? Miért ezt tartották meg?" De vagy mindenkit hibáztatsz, vagy senkit sem. Elsőre úgy gondoltam az emberek túlreagálták, mivel hajthatatlanul ezzel a jelenettel azonosítottak. Mindig a legjobbra törekszem, hogy hiteles legyen az általam alakított karakter, és ez piszkosul nehéz, ha csak egy jelenet alapján ismerik.

Cotillard mentségére szóljon, hogy - a tehetségét ismerve - ezért valóban nem ő tehető kizárólag felelőssé, és Christopher Nolan munkásságát és precizitását ismerve gyanítható, hogy ez a jelenet is annak esett áldozatul, hogy a rendező fejben már máshol járt. Ugyanakkor minden hibája ellenére A Sötét Lovag - Felemelkedés még így is a zsáner egy igencsak kiemelkedő darabja. Cotillardot idén egyébként még kétszer láthatjuk: először a már taglalt Szövetségesekben ettől a héttől, amelyben a híresztelések szerint újfent brillírozik (ami Brad Pittről meglepő módon nem mondható el), valamint az év végén érkező Assassin's Creedben. Ti mit gondoltok? A színésznőnek igaza van a kérdésben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.