Hirdetés

Máris akadnak jelentkezők az ifjú Dumbledore szerepére

|

A Legendás állatok és megfigyelésük folytatásában már bizonyosan visszatér a legendás mágus, akinek szerepére már akadt is pár jelentkező.

Hirdetés

Szépen hasít a világ mozipénztáraiban a Legendás állatok és megfigyelésük (az eltelt két hétben több, mint 470 millió dollárt kaszált), a kritikák is többségében pozitívak, szóval semmi akadálya nincs annak, hogy J.K. Rowling öt részesre tervezett története megvalósuljon. Annyi már bizonyos, hogy a pentalógia a Dumbledore-Grindelwald ellentét mentén fog kibontakozni és 19 évet fog felölelni, és már azt is tudjuk, hogy a Voldemortot megelőző fekete mágust Johnny Depp fogja játszani, de Harry Potter leendő - és Göethe Salmander egykori - mentorának megformálóját még nem találták meg. Jelentkezők viszont már akadnak.

Hirdetés

Az egyikük esetében pedig nem csupán az ezzel járó (anyagi és szakmai) lehetőség kecsegtet, hanem a vérségi kötelék is. Jared Harris (a Sherlock Holmes: Árnyjáték Moriarty professzora) ugyanis annak a néhai Richard Harrisnek a fia, aki a Bölcsek kövében és a Titkok Kamrájában megformálta az ősz mágust, azonban utóbbi premierje előtt nem sokkal elhunyt, így a folytatásokban a helyét Michael Gambon vette át. Sokan a rajongók közül odáig mentek, hogy csak és kizárólag neki van joga eljátszani a szerepet. Harris ennek kapcsán csak ennyit nyilatkozott:

Nyilvánvalóan gondoltak erre a lehetőségre [a stúdiófőnökök]. Nem hallottam erről semmit és nem is számítok rá. Ez egyáltalán nem rajtam múlik. A stúdiófőnökök nem szeretik, ha [rajongói kampányokkal] megkötik a kezüket, mielőtt megtalálnának engem. Az efféle kezdeményezések szinte mindig a másik irányba szoktak menni.

Harris tehát nem túl optimista, de természetesen megtiszteltetés lenne a számára a felkérés, mivel nagyon sokat jelentene neki, már csak édesapja emléke miatt is. Mindenesetre a rajongók az ötlettel már elkezdték bombázni magát Rowlingot, aki amellett, hogy a filmek forgatókönyvírója, producere is egyben. Viszont akad egy ifjú titán, aki nem kevés lehetőséget lát a szerep eljátszásában: Arthur Darvill jelenleg CW szuperhős sorozatában, A holnap legendáiban alakítja Rip Huntert, előtte pedig a Doctor Who-ban ismerte a geek közönség Roryként. A színész egyenesen odáig merészkedett, hogy ez élete szerepe lenne:

Kötöttem egy megállapodást magammal, miszerint ha betöltöttem egy bizonyos kort, csak és kizárólag varázslókat fogok játszani. Akarom ezt a fickót. Akár 10 év múlva, vagy amikor már magamtól növeszthetek hosszú, ősz szakállat, teljesen boldog lennék, csak mágusokat játszhassak. Ha kopogtatnának az ajtómon, mondván, hogy "Téged szeretnénk a fiatal Dumbledore szerepére.", egyből rábólintanék.

Persze az, hogy végül ki lesz a szerencsés kiválasztott, még sok mindentől függ. David Heyman, a sorozat producere szerint a casting a szerepre csupán most kezdődik meg, és noha a Harry Potter szériánál kitétel volt, hogy csak és kizárólag szigetországi színész játszhat benne, elmondása szerint ezt most nem veszik annyira szigorúan, hiszen amerikai is hitelesen tud britet alakítani (hogy mást ne mondjunk: Bridget Jones), és fordítva. Ezt az elvet hivatott alátámasztani Johnny Depp szerződtetése is a széria antagonistája, Gellert Grindelwald szerepére, amivel sokan jelenleg is barátkoznak, de David Yates rendező szerint erre a szerepre egy ismert és karizmatikus, hovatovább tehetséges személy kellett. Ergo, nem kizárt, hogy Dumbledore szerepére is egy hasonló kvalitású aktort keresnek, aki egyrészt ellenpontozni tudja Deppet, másrészt a két mágus megpedzegetett tragikus romantikus szálával együtt méltó partnere is lesz a szebb napokat is megélt színésznek.

Annyi bizonyos, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásának a forgatása jövő júliusban veszi kezdetét, és a korábbi híresztelésekkel ellentétben ennek és az elkövetkezendő részeknek is a vezető figurája az Eddie Redmayne alakította Göethe Salmander lesz, ezt maga Rowling cáfolta. A Párizsban játszódó folytatásban Redmayne mellett visszatér Katherine Waterston, Allison Sudol, Dan Fogler és Ezra Miller is, a bemutató pedig 2018. novembere lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.