Hirdetés

Mark Hamill megható levelet publikált a Skywalker saga lezárásával kapcsolatban

|

A színész visszaemlékezett a Star Wars közel 45 évére.

Hirdetés

Mint azt már mindenki kívülről fújja, a decemberben mozikba került Skywalker korával véget ért a Csillagok háborúja több mint 40 éve futó történetszála, ami a Skywalker család több generációjára fókuszált. Habár a Luke Skywalkerrel azonosított Mark Hamill nem fél véka alá rejteni sokszor elég határozott véleményét, egy múlt hét pénteken megosztott nyílt levelében a visszatekintésé és a pozitív gondolatoké lett a főszerep.

Hirdetés

Hamill Twitteren publikálta a szóban forgó levelet a saga lezárásával kapcsolatban, amit alább teljes hosszában elolvashattok magyar fordításban:

Micsoda rendkívüli utazás volt.

1976-ban, amikor Carrie, Harrison és jómagam próbáltuk a szerepünket az akkor még Luke Starkiller kalandjainak nevezett projekthez, természetesen fogalmunk sem volt róla, hogy ez a kis űrfilm mekkora volumenű és gazdag fantáziájú kalandok egész sorát fogja felépíteni, köztük amely nyolc további fejezetben mesélte el a Skywalkerek történetet. Néhányatok velünk együtt kezdte ezt az utazást több mint negyven évvel ezelőtt, amikor néhány tucat mozi székébe süppedve beengedtétek az életetekbe a Csillagok háborúját a premier első napjaiban. Sokatok később kapcsolódott be, amikor a fiatal Anakint szívszaggatóan elragadta a sötét oldal az előzményekben, vagy a folytatástrilógiában bemutatott újgenerációs hősök sztorijával.

Ahogy Carrie egyszer mondta, a Star Wars a családról szól, s mi is azzá váltunk - egy óriási közösséggé, amelyet ezeknek a történeteknek a közös élménye és és alapvető értékei tartanak össze. Nem számít, ha relatíve újoncnak számítasz a Star Wars galaxisában, esetleg keményvonalas U.SZ.R. (ultraszenvedélyes rajongó) vagy, mélyen hálás vagyok a töretlen lelkesedésetekért és elkötelezettségetekért George messzi-messzi galaxisához, ami a jövőben is tovább tágul új történetmesélőkkel, akik még egy ennél is nagyobb galaxist építenek hősökkel, gonoszokkal, akcióval, romantikával és természetesen az Erővel.

Az Erő legyen veletek… mindig!

A folytatástrilógia alaposan megosztotta ezt a családot, amelyről Hamill a fenti sorokban ír, szóval őszintén reméljük, hogy a Lucasfilm az univerzum bővítése mellett legközelebb a rajongói közösség újraegyesítésével is nagyobb sikerrel jár. Mint tudjuk, nemrég már bejelentették a Köztársaság Fénykora névre keresztelt, 200 évvel a Baljós árnyak előtt játszódó projektet, amit képregények és regények fognak előkészíteni, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy a 2022-re ütemezett filmmel milyen irányt vesz a franchise.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.