Hirdetés

Martin Scorsese a nevét adja Mundruczó Kornél új filmjéhez

|

A legendás rendező felfigyelt a magyar direktor legújabb alkotására.

Hirdetés

Mundruczó Kornél filmrendező, aki eddig olyan filmeket tett le az asztalra, mint a Delta, a Johanna, a Fehér isten, illetve a Jupiter holdja, következőleg is egy izgalmasnak ígérkező projekttel fog bennünket meglepni. Izgalmas, nem csak azért, mert témáját illetően eltér az eddigiektől, hanem azért is, mert egy olyan ember adta hozzá nevét executive produceri minőségben, akit nagyon-nagyon tisztelünk. 

Hirdetés

A rendező első angol nyelvű filmjének, a Pieces of Woman-nek a bemutatójára szeptemberig még kell várni - ekkor fogják ugyanis levetíteni a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a versenyprogram keretében és ekkor olvashatjuk majd róla az első kritikákat. A Shia LaBeouf és Vanessa Kirby főszereplésével készült alkotást a Némaság, illetve a Taxisofőr rendezője, Martin Scorsese azonban már látta és a látottaktól annyira el volt ájulva, hogy úgy érezte, muszáj kvázi pártfogásába vennie azt. 

Szerencsés dolog látni egy filmet, ami ennyire meglep. Megtiszteltetésnek veszem, hogy segíthetek abban, hogy megtalálja a maga megérdemelt közönségét. A Pieces of Woman számomra egy mély és rendhagyóan megindító élmény volt. Érzelmileg teljesen beszívott magába az első jelenettől kezdve és az élmény csak intenzívebb lett, ahogy folytattam - teljes mértékben a hatása alá kerültem a rendezői munkának és a csodálatos színészgárdának, amelyben ott van régi kollégám, Ellen Burstyn is. 

- nyilatkozta Scorsese, majd tovább folytatta Mundruczó méltatásával:

Úgy érzed, mintha belecsöppennél ebbe a családi krízisbe minden morális konfliktusaival és apróságaival, abszolút gondoskodással, együttérzéssel, ítélkezés nélkül ábrázolva. Mundruczó magával ragadó stílusa révén nem tudunk félrenézni és képtelenség nem együttérezni a szereplőkkel. 

Scorsese-től ezek mindenképpen nagy szavak, úgyhogy nem csoda, hogy Kornél elmondása szerint hatalmas megtiszteltetésnek vette a dolgot és kicsit le is blokkolt a hír hallatán. Az elmondások alapján rendkívül személyes hangnemű film egyébként egy férj (Shia LaBeouf) és feleség (Vanessa Kirby) történetét meséli el, akik egy otthonszülés tragikus kimenetele után próbálják magukat és a családdal való viszonyukat összekaparni. A Pieces of Woman az elmondások alapján leginkább a feleség története lesz, aki megtanul együtt élni a szörnyű gyásszal. 

A BRON Studios égisze alatt készült film film főbb szerepeiben Kirby-n és és LaBeouf-on kívül a már említett Ellen Burstyn-t is láthatjuk (ő formálja meg a feleség édesanyját), valamint Benny Safdie-t és Molly Parker-t is. Hazai premierről egyelőre nincsen információnk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.