Hirdetés

Martin Scorsese Joker filmje már a nyáron foroghat

|

Az önálló Joker film szépen kezd összeállni, talán idén nyáron már indulhat is a forgatás.

Hirdetés

A legendás filmkészítő, Martin Scorsese produceri oltalma alatt készülő Joker eredetmozi egyre inkább közelít a zöld lámpa felé. Habár a Warner Bros. meglehetősen titkolózó volt ezzel a projekttel kapcsolatban, nagyon úgy fest, hogy remekül haladt a fejlesztése a háttérben. A legújabb pletykák szerint már májusban foroghatnak a film kamerái.

Hirdetés

A friss információkat Jeff Sneidernek köszönhetjük, aki Twitteren osztott meg egy fotót a produkció időbeosztásáról. A kép alapján már május 1-én elindulhat a forgatás, Todd Phillips (Másnaposok 1-2-3) rendező vezényletével. A forgatókönyv összehozásában a 8 mérföldről ismert Scott Silver segítette Phillips munkáját. Martin Scorsese már a kezdetektől fogva producerként állt a film mögött, de pontosan nem tudni, hogy milyen mértékben befolyásolta a projekt alakulását. Viszont, ha a forgatás valóban kezdetét veszi néhány hónapon belül, akkor lassan jó lenne, ha néhány  részletet megtudnánk a filmmel kapcsolatban.

Az első és legfontosabb kérdés az, hogy ki fogja alakítani Jokert? Annyit már biztosra tudunk, hogy ez a film nem lesz része a DC filmes univerzumának, így az ott bemutatkozott Jared Leto ki van zárva. A legfrissebb információk szerint Joaquin Phoenix lehet a befutó, de olyan híreket is hallottunk már, melyek szerint Leonardo DiCaprióval is tárgyalt a stúdió a szerepről. Bárki is kapja a szerepet az már most látszik, hogy egy olyan nagy nevet igyekszenek megszerezni maguknak a készítők, aki hallatán rögtön felkapja a fejét a karakter rajongótábora.

Egy ilyen film sok egyéb kérdést is felvet. Kétségtelen, hogy Joker a DC által alkotott karakterek egyik legnépszerűbbike. Viszont éppen misztikus múltja jelenti az egyik legizgalmasabb aspektusát, amelynek leleplezése egy eredettörténetben megfoszthatja a karaktert egy fontos tulajdonságától. Persze ellenpéldaként ott van a "The Killing Joke" című zseniális képregény, amiben úgy kapunk betekintést Joker múltjába, hogy az nem roncsolja a karakter mibenlétét. A hírek szerint ez a Joker film lehet az első azoknak az új DC filmeknek a sorában, amelyek nem fognak kapcsolódni a DC által építgetett filmes univerzumhoz. Így adaptálásra kerülhetnek az olyan sztorik is, amelyeket nehezebb lenne interpletálni a meglévő történetek közé, mint például a "Superman: Red Son".

Hogy ez mennyire üli majd meg az egyszeri mozinéző gyomrát, azt az idő eldönti. A Joker film egyelőre nem rendelkezik hivatalos premier dátummal, de ha a forgatás valóban kezdetét veszi májusban, akkor nem kizárt, hogy 2019., de legkésőbb 2020. folyamán megérkezik az alkotás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.