Hirdetés

A Marvel elnöke reagált a kritikákra: "minden filmünk más és más"

|

Kevin Feige-nek egyszerű válasza van a Marvel filmek hibáit kereső kritikusok számára.

Hirdetés

A Marvel Filmes Univerzum nem tarthatna ma ott ahol tart az egész mindenséget összetartó Kevin Feige nélkül, aki profi módon látja el stúdió elnöki feladatait. Habár rengeteg rendezővel, íróval és egyéb alkotóval dolgoznak együtt, Feige nem csak a sikerekért, hanem a botlásokért és kritizálásokért is vállalja a felelősséget.

Hirdetés

Jóllehet a Marvel Studiosnak nagy mákja van és még nem igazán hoztak össze olyan filmet, amit buktának lehetne nevezni, de egy másik veszély is fenyegeti őket. Évi három szuperhősfilm piacra dobásával fennáll a veszélye annak, hogy az emberek szépen lassan beleunnak a képregényadaptációkba, különösen akkor, ha a készítők már nem nagyon tudnak újat mutatni. Feiget szembesítették azokkal a tényekkel, hogy a Marvel filmek gonosztevői sokszor nem túl emlékezetesek, valamint, hogy egyes filmek felépítése túlságosan is hasonlít egymásra (pl.: Vasember - Doktor Strange). A stúdiófejes nem próbált kitérni a kérdés elől és egyenes választ adott rá a saját magyarázatával.

"Abban találhatjuk ennek az okát, ahogyan mi a filmjeinket készítjük. Minden filmünk más és más, viszont ugyan az a csapat dolgozik rajtuk. Azt szoktuk megkapni, hogy keressük a közös pontokat a filmjeink között. És nem azt mondom, hogy nincsenek hasonlóságok, de szerintem például a Thor: Ragnarök és a Pókember: Hazatérés két teljesen különböző film. Mindkettő szórakoztató. Mindkettőt szeretik az emberek. Ez hasonlóságnak számít? Ha igen, akkor felőlem okés. Ha ezt kritizálják, akkor azzal sincs bajom."

A stúdió filmjein látszódik, hogy mindig megpróbálnak valamilyen új irányba elindulni. A humor persze már a Vasember óta jelen van és mivel beválik nem is fognak tőle megszabadulni egyhamar. Szerencsére változik annyit filmről-filmre a hangulat, a karakterek és a történet, hogy továbbra is érdekes új dolgokat tudjanak mutatni. Ami a gazfickókat illeti tény, hogy ez volt az MFU egyik gyenge pontja, de újabban ez is megoldódni látszik, ugyanis Michael Keaton Keselyűje kellően izgalmassá tette a Hazatérést és eddig Cate Blanchett Helájáról is csupa jót hallunk. Ami a jövőt illeti, Kevin Feige azt ígéri, hogy nem állnak le a különböző stílusú filmek gyártásával:

"De most komolyan, Hazatérés, Ragnarök, Párduc, Végtelen háború, Hangya és a Darázs, aztán Marvel Kapitány a 90-es években. Hat egymástól nagyon különböző film. Ha az bennük a közös, hogy mindegyik nagyon élvezetes és szórakoztató, akkor részemről az rendben van."

Az elkövetkező néhány évben tehát még biztosan nem fognak kiapadni a változatos filmekből. Már csak az a kérdés, hogy meddig lesznek képesek még ezután is megújulni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.