Hirdetés

Más eredetsztorit kap Doctor Strange

|

Hirdetés

A 2016-os évet jelenleg a Marvel részéről a már Bosszúállók 2.5-ként emlegetett Amerika Kapitány: Polgárháború uralja és kevesebb szó esik a Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett Doctor Strange-ről. A figura bevezetése még egyelőre kérdéses, hiszen általa a mágia világa kerül bemutatásra, de az intergalaktikus fantasy (Thor 1-2) a kaland és kémfilm (Amerika Kapitány 1-2), valamint az űropera (A galaxis őrzői) után ezzel vélhetően nem lesz probléma. A Marvel filmek producere, Kevin Feige viszont most elejtett pár infomorzsát, amely egyben a Doctor Strange-hez hasonlatosan kisebb durranásnak ígérkező Hangyának a végkifejletére is vonatkozik, szóval enyhe SPOILER következik. A producer elmondása szerint a film (mármint a Hangya) vége háromszorosan is Stanley Kubrick klasszikusát, a 2001: Űrodüsszeiájára fog emlékeztetni, ami talán előre mutató, hogy mennyire lesz furcsa a befejezés.

Elküldjük a Hangyát egy nagyon furcsa, az LSD hatására emlékeztető útra a film végén. Valami olyasmi lesz, amit nem láttunk még azelőtt egy zsugorodásról szóló moziban, de ez ízelítőt ad abból, amit Doctor Strange-el tervezünk, ami megfogja lepni az embereket.
Most nem mennénk bele abba, hogy Feige honnan van ennyire tisztában a hallucinogének emberre gyakorolt hatásával, de emellett mondott ennél nagyobb konkrétumokat is a filmmel kapcsolatban. Például, hogy a karakter ugyanúgy Greenwich Village-ben fog élni, mint a képregényekben. Ugyanakkor a legfurább dolgok lesznek az utcákon, hiszen a környék jelentősen megváltozott, mióta 1963-ban először ábrázolták a figurát a képregények lapjain.
A Szentély ott lesz a mai modern Bleeker Streeten. Abban a környezetben mégis Strange lesz a legfurcsább, ahogy kisétál az utca felé.
Emellett Strange és az Ősvarázsló (Ancient One) is modernebb eredet sztorit kap, ami a képregényekben jelenlévő, eredeti keleti miszticizmustól távolabb esik majd, lévén ez az irányzat a 20. században sokkal népszerűbb volt, mint manapság. Például míg egyes nézőpontok szerint utóbbi karaktere eredetileg egy fajvédő karikatúrának is beillene, addig Tilda Swinton castingjával ettől igyekeztek eltávolodni.
Ahogy elkezdtünk dolgozni a filmen, elkezdtünk úgy nézni az Ősvarázslóra, mint egyfajta palástra, semmint egy különleges személyre. Már itt van köztünk évezredek óta, és megvéd minket olyan dolgoktól, amikről fogalmunk sincs. És több is van belőle. Ő éppenséggel több mint 5000 éves, de vannak rajta kívül mások is. Olyan fajta palást, ami miatt úgy éreztük, hogy a szerepválasztás terén az árral szemben kell úsznunk.
A legtöbb rajongó meglátása szerint ezek a változások szükségesek ahhoz, hogy a karakterek frissek maradjanak. Mindenesetre a filmre jövő novemberig várnunk kell, hogy megbizonyosodjunk, mennyire hoztak jó döntést a készítők. Ti hogy látjátok? Érdekes a koncepció? Kellenek az effajta változások?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.