Hirdetés

Mások is cameoztak a Star Wars - Az ébredő Erőben (SPOILER)

|

Hirdetés

Ez a hét mondhatni csak és kizárólag a Star Wars - Az ébredő Erőről szól, odakint sorra dönti meg a bevételi rekordokat, alsó hangon 30 milliót ver az előző rekorder Jurassic Worldre az első hétvégén, és egyébként is, most minden és mindenki csak erről szól, a kritikánk mellett pedig egy spoileres kibeszélőnk is van, amellyel a legmesszemenőkig belemegyünk a sztoriba és a karakterekbe. A rendező J.J. Abrams pedig megosztott pár érdekességet a filmmel kapcsolatban, amik viszont részben a rendező híresen trükkös marketingjének hála masszív SPOILEREKET tartalmaznak, szóval csak az görgessen tovább, aki már látta a filmet, vagy nem érdekli, ha lelövünk egy jelentős történeti csavart. Szóval a film közepén, amikor Rey megtalálja Mas Kanata-nál Luke fénykardját látomása támad és hangokat hall. Ezek a szinkronból értelemszerűen elvesztek, de eredetiben jópár régi ismerős arc hangját hallhatjuk, amiket a rendező most felfedett egy interjúban.

Hallasz egy kis Yodát, valamint Luke-ot, ahogy azt üvölti, hogy "Neeeee!" a Birodalomból. És hallod, amint Obi-Wan a végén azt mondja: "Rey! Ezek az első lépéseid." Ez a legkirályabb része az egésznek. Megkértük Ewan McGregort, hogy jöjjön el és mondja fel a szöveget. Nagyon laza volt és hálás a lehetőségért. Hihetetlenül édes volt, jóképű, meg minden. Aztán felpattant a motorjára és elhajtott. Tulajdonképpen a legvagányabb szinkron színész volt, akit valaha láttam.
Amint elküldték az álomjelenetet vágásra Abrams cégének, a Bad Robotnak, a rendező állandó munkatársa, Bryan Burk  egy kis meglepetéssel kedveskedett, amikor Obi-Wan mondja azt, hogy Rey.
Mondom: Ez király. Ez Ewan McGregortól van? Azt mondta: Nem. Ezt a sort Alec Guinnestől vettük, amint azt mondja "afraid"... Szóval, amikor Obi-Wan-t hallod beszélni Rey-hez, akkor Ewan McGregort és Alec Guinnest hallod egyszerre.
Ez persze rengeteg konteóra adhat még okot, (Miért pont ezek a karakterek mondták? Szellemalakban Yoda és a McGregor féle Ob-Wan még visszatérhet?), de Abrams a rá jellemző lelkesedéssel beszélt a Yodát megformáló veterán bábosról, valamint író-rendezőről, Frank Ozról is.
Hihetetlenül nagyvonalú volt, hogy eljött a Bad Robotba, ahol felvettük az anyagot és Yodaként felmondott egy temérdek sort, amit csak a kezébe adtunk. Ezt követően volt is egy elég felháborító pillanat. Csak nézed Frank Oz-t és beszélsz hozzá, az ő hangja pedig kifejezetten mély. Nem is tudom miért hittem azt, hogy úgy fog megszólalni, mint Miss Röfi.
Emellett Abramséknek Oz nagylelkűen azt nyilatkozta:
Bármi, ami jobbá teheti a filmeteket, örömmel állok a rendelkezésetekre.
Az még természetesen kérdéses, hogy a Rian Johnson rendezte VIII. részben szellem formájában visszatérnének. Emellett Abrams és a forgatókönyvíró, Lawrence Kasdan okkal nem fedték fel a karakter Rey múltját Az ébredő Erőben, de minden segítséget megadtak Johnsonnak, hogy a meglévő információkat jól tudja felhasználni és tovább csavarni a későbbiekben. A VIII. rész pár külsős jelenetét ugyan felvették, de a forgatás nagyja, most, hogy a színészek számára a sajtókörút is véget ér a jövő hónapban kezdődik, hogy 2017 májusában ismét visszatérjünk a messzi-messzi galaxisba.      
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.