Hirdetés

A Mester visszatér a Doctor Who 10. évadában

|

A Mester egykori megformálója visszatér a Doctor Who 10. évadában.

Hirdetés

Az a csodálatos a Doctor Who-ban, hogy egyetlen szabályhoz következetesen tartja magát: mégpedig ahhoz, hogy nincsenek szabályok. Ezzel a jelenlegi showrunner, Steven Moffat rendre élni is szokott (egyesek örömére, mások bánatára), de megadatik a lehetősége annak, hogy régi szereplőket hozzanak vissza, amire egy több, mint 50 éve futó időutazós sorozat számos lehetőséget is ad, és ezzel most Moffaték élni is fognak, méghozzá a Doktor ősnemezisének a visszahozásával.

Hirdetés

Ami azért is érdekes mert azt a John Simm ölti magára ismét a szerepet, aki a közönség kedvenc 10-es (David Tennant) ellenében áskálódott a 3. és 4. évadban még 2010-ben. A Matt Smith féle Idő Lordnak nem kellett szembenéznie vele, ellenben a jelenlegi 12-esnek (Peter Capaldi) egy meglepő módon a Mester női inkarnációjával, Missyvel gyűlt meg a baja. Annyi bizonyos, hogy őt is láthatjuk a 10. szezonban ismét Michelle Gomez interpretációjában.

Azt még nem tudjuk, hogy hogyan tér vissza a John Simm féle Mester, a színész viszont az oldalán közzétett nyilatkozata szerint rettentő mód örült a visszatérésének.

Megerősíthetem, hogy igazak a hírek, és hála az időutazás erejének visszatérek. Mindig megtisztelő ilyen remek csapattal együtt dolgozni és alig várom, hogy lássátok, mit művel a Mester a következő szezonban.

Azzal, hogy ez a meglepetés idő előtt kiderült, és hogy mire számíthatunk, Steven Moffat csak annyit mondott:

Semmi sem marad sokáig titokban, ha a Doctor Who-ról van szó, azonban egy kicsit várnotok kell arra, hogy a Mester mire is készül és miként néz szembe a Doktorral. Nagy megtiszteltetés, hogy a közönség kedvenc John Simm és Michelle Gomez ugyanazt a szerepet szemtől szemben játszhatja el. Nem gyakran láthatunk efféle egyszemélyes összecsapást.

Hasonlót utoljára 4 éve az 50 éves jubileumot ünneplő A Doktor Napja című külön epizódban láthattunk, amelyben David Tennant és Matt Smith mellett a nem rég elhunyt John Hurt alakította az időutazó Doktort, és azt megelőzően sem volt ritka, hogy több idősík Doktora működött együtt (általában ugyanazon színészek megformálásában) a világ megmentése érdekében. Azonban egyszerre több Mester már ritkaságszámba megy, hiszen egy is rengeteg bonyodalmat tud okozni, nem hogy kettő. A kérdés az, hogy esetleg meglepetésre más korábbi Doktor is visszaköszön az évad során?

A 10. szezon április 15.-én indul a BBC-n és BBC Americán, amely nem csak Moffat, hanem Peter Capaldi leköszönő évada lesz. Annyi bizonyos, hogy Moffat helyét Chris Chibnall, a Broadchurch showrunnerje veszi át, amelynek főszereplőjét (Mit ad Isten?) éppenséggel David Tennant alakította. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.