Hirdetés

Matt Reeves készítheti el a Szputnyik amerikai remake-jét

|

Jó kezekbe került a projekt.

Hirdetés

Ha valaki nem lenne tisztában a dolgokkal, a Szputnyik egy orosz sci-fi horror, amely tavaly került bemutatásra, és amelyben egy szimbiótaként viselkedő idegen lény szedi áldozatait. A film nagy sikert aratott, szakmailag is kifejezetten jól teljesített, így nem túl meglepő, hogy Hollywood egyből le is csapott a jogokra és már az angol nyelvű változatot pedzegetik. 

Hirdetés

Matt Reeves pedig élt a lehetőséggel és bevállalta a remake-et. Reeves-nek nem ez lesz az első alkalom, hogy - csúnyán fogalmazva - újragyárt valamit, hiszen neki köszönhetjük az Engedj be egészen decens, atmoszférikus, még ha kissé felejthető amerikai változatát is. A horror, mint műfaj itt is adott, ám esetünkben azért mégis csak más területre fog merészkedni a rendező (a science-fiction elem új lesz), viszont van annyira kompetens és profi rendező, hogy feltételezhessük: az eredmény minőségi lesz. 

A rendező a 6th and Idaho, a Village Roadshow Pictures, valamint az XYZ Filmes közreműködésével fogja elkészíteni a filmet, producerként pedig Adam Kassan, Rafi Crohn, Mikhail Vrubel, Alexander Andryushenko fog részt venni a projektben. A Village Roadshow alelnöke, Jillian Apfelbaum a következőket nyilatkozta: 

Hisszük, hogy a Szputnyik remekül fog lefordítódni az angol-nyelvet beszélő közönség számára és ugyanúgy le fogja venni a lábáról a sok filmrajongót világszerte az izgalmas sztorijával. Alig várjuk, hogy megkezdjük a produkciót és úgy véljük, a legjobb partnerünk van ahhoz, hogy Egor eredeti víziójához és a film "utazásához" is hűek maradjunk.

Jobban kifejtve, a film arról szól, hogy a nyolcvanas évek Szovjetuniójában egy asztronautát baleset ér, a balesetet követően pedig furcsa dolgokra lesz figyelmes: például arra, hogy testében valami furcsaság lakozik, amelyről gyorsan kiderül, hogy nem túlzottan barátságos. Ezt követően természetesen a hadsereg szeretné kisajátítani és fegyverként alkalmazni a lényt, ám erről értelemszerűen kiderül, hogy nem éppen a legintelligensebb ötlet. A filmet Egor Abramenko rendezte Oleg Malovichko és Andrey Zolotarev forgatókönyve nyomán. 

Hogy ki írja majd a filmet és mikor láthatjuk leghamarabb, arról egyelőre még nincsen információnk. Addig is persze még szeretettel várjuk, hogy Reeves milyen Batman-filmet hozott össze. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.