Hirdetés

Megvan a Suicide Squad korhatár-besorolása

|

Hirdetés

PG-13 vagy R? A szokásos dilemmát a Suicide Squad sem tudja elkerülni. Mondjuk egy 100 milliós költségvetésű filmnél ennek igazából nem is lenne szabad felmerülnie. Az R besorolás ugyan nagy szabadságot ad a rendezőnek, de nagyon megvágja a bevételt, hisz nem ülhetnek be rá a fiatalok, ergó a célcsoport. Az összes képregényfilmet (meg minden egyéb blockbustert) kifejezetten úgy terveznek, hogy az a korhatárbizottság szerint egyértelműen beleférjen a PG-13-ba, meg sem fordulhat a fejükben az ellenkezője. Most úgy tűnik, hogy David Ayernek a Suicide Squad lesz az első filmje, ami PG-13-as besorolást kap. Jogosan merülhet fel a kérdés sokakban, hogy ez mégis hogy lehetséges ebben az esetben. A producer Charles Roven elmondta:

A célunk a Suicide Squad esetében mindig is PG-13 volt... Tényleg szeretnénk állandóságot vinni ezekbe a filmekbe, mert ahogy korábban mondtam, ez egy közös univerzum, legalábbis a mostani állaspont szerint, nem különálló dolgokat adunk el, mert ez nem csak üzlet, hanem egyben egy kreatív alkotás is. Szóval, szeretnél nyitott maradni és meghagyni a lehetőséget a változtatásra, valami mást csinálni, megihletődni, az egész filmkészítés arról szól, hogy hagyod magad inspirálni miközben van egy térképed, ami mutatja az utat. Szóval, a tervünk jelenleg, hogy az összes filmet PG-13-ban csináljuk meg. Néhány esetben, éppen csak a PG-13 határán, csak egy hajszállal elválasztva az R-től.
Egész idáig fel sem merült senkiben, hogy esetleg egy képregényfilmet R-ben kéne megcsinálni, de a Deadpoollal minden megváltozott. Mondjuk az ő esetében megint más a helyzet, hisze egy relatíve olcsó produkcióról van szó. (Sokan amúgy bevallottan inkább kivárják, hogy hogyan teljesít a pénztáraknál, utána lehet elgondolkoznak a továbbiakon. A Disney már pedzegette, hogy vannak olyan hőseik, amik R-ben jobban működnének.) David Ayer esetében mindenki azt várta (jogosan), hogy ő is egy kemény R-es filmet dob össze. Főleg olyan elmebeteg szereplőkkel, mint a Joker vagy Harley Quinn. Ez sajnos elmarad, de abban biztosak lehetünk, hogy ettől függetlenül nem egy aranyos napsütötte történetet kapunk kézhez. Ayert azért választották elsősorban, mert megértette, sőt szereti ezeket a karakterek és képes volt úgy dolgozni velük, hogy nem rendelkeznek saját filmmel, tehát sokaknak ismeretlenek lesznek. Teljesen önálló, kötetlen karakterizálást kaphatott mindenki, nem a vérengzésre akarták fektetni a hangsúlyt. Premier 2016. augusztus 5-én.  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.