Hirdetés

Megállapodást kötött a Netflix és a Sony

|

Melynek értelmében a stúdió a szolgáltatónak adja el filmjeit a jövőben.

Hirdetés

Bár már egy ideje tart a streamingháború, úgy igazán a 2019-es év végén, és 2020-ban indult be a harc az előfizetőkért, amikor először a Disney+ és az Apple TV+, majd tavaly az HBO Max és a Peacock is megjelent a Netflix-Amazon-Hulu-YouTube mellett, hogy egy szeletet magukénak követeljenek ebből a hatalmas piacból. Emiatt sokan azon tanakodtak, vajon mikor száll be a buliba a Sony is, ám mint most kiderült, ők egy egészen más megközelítést alkalmaznak majd. 

Hirdetés

A stúdió ugyanis nem egy saját platformot indít, hanem inkább megállapodtak a Netflix-szel, amelynek értelmében 2022-től a streamingóriás kínálatába fognak felkerülni a Sony filmjei a moziforgalmazást követően, de csak akkor, amikor már DVD-n is megjelentek. Ez azt jelenti, hogy az Uncharted, a Morbius, a következő Jumanji, de a későbbi Pókember vagy Venom-filmek is a jövő évtől kezdve exkluzívan a Netflixen lesznek majd nézhetők online, a mozis forgalmazást követően.

A hírek szerint az együttműködés egyelőre kizárólag az Egyesült Államokra vonatkozik, és nagyjából 5 évre szól majd. Emellett a két cég abban is megállapodott, hogy a Netflix mindenki más előtt eldöntheti majd, hogy a direkt online bemutatásra szánt Sony-címeket meg akarja-e venni a saját platformjukra, vagy lepasszolja azt a többieknek, plusz a stúdió néhány korábban bemutatott filmje is bekerül majd a streamingszolgáltató kínálatába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.