Hirdetés

Megfilmesítik a Gamergate-botrányt, Johansson lehet a főszereplő

|

Hirdetés

Talán te is hallottál már arról a "háborúról", ami az angolszász sajtóban, főleg az interneten zajlott újságírók és olvasók között és amely a hangzatos Gamergate-botrányként híresült el. Az egész ügy egy banális trollkodással indult el még tavaly augusztusban, mikor egy Zoe Quinn nevű indie (független) játékfejlesztő hölgy szakított a barátjával, amire válaszul a férfi az interneten teregette ki a szennyest. Az ex-pasi azt állította, hogy Quinn több illetővel is megcsalta, viszont a legérdekesebb vád az volt, hogy az egyik szerető az ismert sajtóorgánum, a Kotaku egyik újságírója volt. Ebből aztán azonnal megindultak a kombinálások, hogy Quinn kisasszony (az alábbi képen) azért fekszik le újságírókkal, mert jó értékeléseket szeretne kapni a játékának (Depression Quest), majd megindultak a kommentháborúk a legismertebb fórumokon és három fő téma körvonalazódott ki a véleménycunamiban: a nők szerepe a játékiparban, a korrupt sajtó és a videojátékos újságírás halála. A botrány kimenetelét és a további, valóban érdekes részleteket elolvashatjátok a GameStar kimerítő cikkében, most viszont beszéljünk az adaptáció híréről.

gamergate_screenshot_20141022180010_4_original
A The Wrap szerint Amy Pascal (Ghostbusters)  állt be producerként a Gamergate-botrány filmváltozata mögé, amelynek forgatókönyvét a Rebecca Angelo és Lauren Schuker Blum páros adaptálta Zoe Quinn "Crash Override: How to Save the Internet From Itself" című emlékiratából. Quinn szerepére több ismert hollywoodi színésznőt is kinéztek, a legnagyobb esélyes közülük Scarlett Johansson, de egyelőre még senki sem írt alá a filmre. Quinn irománya jövő szeptemberben jelenik meg a Touchstone/Simon & Schuster kiadásában, a filmváltozatot pedig a Pascal Pictures, az Entertainment 360 és Rachel O Connor finanszírozzák majd. Ti mit gondoltok az adaptációról? Támogatjátok?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.