Hirdetés

Meghalt Andy Vajna

|

Hosszú betegség után, életének 75. évében elhunyt a magyar és a nemzetközi filmipar egyik meghatározó alakja, Andy Vajna.

Hirdetés

Életének 75. évében, hosszú betegség következtében otthonában hunyt el Andy Vajna hollywoodi producer és a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos - jelentette be a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-nek. 

Hirdetés

Az 1944. augusztus 1-én született Vajna András György még 1956-ban hagyta el családjával együtt Magyarországot, majd miután Kaliforniában tanult, belevetette magát a filmiparba és 1976-ban megalapította a Carolco Pictures nevű céget, amely a világ egyik legnagyobb forgalmazójává vált akkoriban. Producerként olyan filmek létrejöttében vett részt, mint a Rambo, a Total Recall - Az emlékmás, a Terminátor 2, a Die Hard, az Elemi ösztön, a Dredd bíró és a Tökéletes katona. Pályafutása során ő alapította meg az InterComot és a Digic Pictures-t, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2011 óta a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos volt, 2015-ben pedig megvásárolta a TV2 Csoportot.

Gondoljunk róla bármit a magánélete és a politikai nézeteivel kapcsolatban, azt nem vitathatjuk el tőle, hogy sokat tett a magyar filmiparért. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.