Hirdetés

Meghalt Christopher Tolkien

|

95 éves korában hunyt el A Gyűrűk Ura írójának fia.

Hirdetés

95 éves korában meghalt Christopher Tolkien angol akadémikus, író, fordító és szerkesztő, a fantasy atyjának tartott J. R. R. Tolkien legfiatalabb fia, aki leginkább apja hagyatékának rendszerezőjeként, szerkesztőjeként és kiadójaként ismert.

Hirdetés

Halálát többek közt a Tolkien-bizottság is megerősítette, egyben méltatták szinte egész életében tartó fáradhatatlan munkáját édesapja örökségének gondozásán, amellyel segített Tolkien nagyszerű látomását, gazdag és összetett mitológiáját eljuttatni a közönséghez. Haláláról a Magyar Tolkien Társaság szavaival emlékezünk meg: "Számos posztumusz megjelent Tolkien-mű szerkesztője, mondhatni társ-szerzője, apja munkásságának egyik legfőbb gondozója, kutatója. Nélküle nem olvashattuk volna többek között A szilmarilokat, a Befejezetlen regéket, a Középfölde históriája sorozat köteteit, vagy éppen a nemrég megjelent Húrin gyermekei, Beren és Lúthien, Gondolin bukása könyveket" - foglalták össze munkásságát.

Christopher Tolkien  1975 óta Franciaországban élt, az ország déli részén fekvő Draguignanban halt meg csütörtökre virradóra. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.