Hirdetés

Mégis elkészül a nyolcadik Harry Potter-könyv?

|

Hirdetés

Gőzerővel készül a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című színdarab Londonban, melyet íróként a világhírű könyvsorozat szerzője, J. K. Rowling mellett Jack Thorne is jegyez. A darab már kapott egy kedvcsináló videót, és a felnőtt Harry, Ron és Hermione szerepére is kiválasztották a színészeket. A rajongók világszerte persze azt szeretnék, hogy a nyolcadik részként definiált történet könyv alakban is megjelenjen – nem utolsó sorban azért, mert a színdarab jobbára csak a szigetország lakói számára lesz elérhető. Arra pedig semmi garancia nincs, hogy más országok színházai is műsorukra tűzik a Harry Potter és az elátkozott gyermeket, vagy ha mégis, a minőség és a végeredmény nagyon eltérő lehet.

harryp8
Rowling eddig elzárkózott az ötlettől, hogy a színdarabot átírja regény-formába, és így is piacra dobja – a könyvkiadók azonban heves érdeklődést mutatnak a projekt iránt. A The Rowling Library nevű Facebook-oldal szerint már legalább két kiadó megkereste Rowling-ot, hogy írja meg nekik a könyvváltozatot. A nyolcadik Harry Potter-rész regénybe ültetése azonban azért sem lenne egyszerű, mert Rowling nem egyedüli írója a színdarabnak – tehát Jack Thorne-nal is ugyanúgy le kellene szerződni. Arról egyelőre nem érkezett hivatalos hír, hogy Rowling mit reagált a megkeresésekre – tehát elvileg még bármi lehet a dologból. Addig is, amíg ez a kérdés eldől, a Harry Potter-rajongók a Legendás állatok és megfigyelésük című spinoff-ra várnak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.