Hirdetés

Mégis elkészülhet az Alien 5?

|

Hirdetés

Mostanában nagyon úgy tűnt, hogy a 20th Century Fox és Ridley Scott végleg megálljt parancsoltak Neill Blomkamp Alien 5-jének. A rendező állítólag felkereste Blomkampet, hogy konzultáljon vele és ezek után megkérte, hogy tegye parkoló pályára filmjét, a Prometheus 2, azaz az Alien: Covenant megjelenéséig, ám egyesek jóval erősebb gondolatokat is a történet mögé sejtettek, hogy a filmsorozat elindítója, egyenesen ellenzi az új film elkészítését. Blomkamp Alien filmje a második rész után és a harmadik rész között nyitna egy újabb szakaszt Ripley történetében, mindezt úgy, hogy nem törölné el a harmadik és a negyedik rész eseményeit. Természetesen a James Cameron által rendezett A Bolygó neve: Halálból megismert karaktereink, Hicks tizedes és Newt is visszatérnének, állítólag az előbbit alakító Michael Biehn nagyon szívesen öltené magára újra a szerepet. De, mint tudjuk nem csak ez az egyetlen Alien film van készülőben, hiszen Scott az 1979-es klasszikus előzményeit kiépítő Prometheus folytatással már jóval korábban megkezdte az univerzum bővítését és emiatt valószínűleg további egyeztetésig, egyedüli opcióként a bizonytalan ideig tartó várakozást kellett választania Blomkampnek. Ezen események után szinte minden reménysugár kihunyni tűnt, de Sigourney Weaver legutóbbi nyilatkozatában nagy bizalommal beszélt a film jövőjéről és ha hihetünk neki, akkor úgy látszik tényleg van fény az alagút végén. [caption id="attachment_70466" align="aligncenter" width="700"]

Blomkamp-Alien-artwork-Ripley-Hicks
Sigourney Weaver és Michael Biehn az Alien 5 egyik koncepciós rajzán, amit a leendő rendező, Neill Blomkamp készített.[/caption] A négy Alien filmben Ripley-t alakító Sigourney Weaver az Aggressive Comix-szal folytatott beszélgetése közben elmondta, hogy csupán csak egy szünet lépett fel az Alien 5 munkálataiban. Az eredeti filmek vonalába illeszkedő történet sok rajongó figyelmét felkeltette és a lelkesedés rögtön alábbhagyott ezen hír hallatán, de Weaver elárulta, hogy Scott kérésére álltak meg mindenféle előkészülettel egy időre, de mindenképp számíthatunk a Ripley történetét kibővítő filmre, sőt a színésznő azt is mondta, hogy nagyon meglepő lenne, ha az Alien 5 nem készülne el a jövőben:
Szerintem el fog készülni. Ridley megkérte Neillt, hogy ne készítse el a mi Alien filmünk, mert előtte szeretné leforgatni és megjelentetni a Prometheus 2-t. A forgatókönyv egyszerűen elképesztő, Neill és én nagyon izgatottak vagyunk, hogy forgassunk belőle. Addig viszont, amíg nem tudjuk folytatni a munkát, más dolgokkal kell foglalkozzunk. Nagyon meglepne, ha nem készítenénk el, mert van egy nagyszerű forgatókönyvünk és imádunk együtt dolgozni. Szóval egy kicsit tovább fog tartani, hogy megcsináljuk, de megéri a várakozást.
Meglátjuk, hogy mi is lesz valójában, de egy biztos, Weaver és a rendező lelkesedése, szenvedélye a projekt megvalósításáért, mindenképp értékelendő. A Deadpool útja is valahogy így kezdődött ezelőtt. Az Alien filmek rajongói azért mégsem szomorkodhatnak, ugyanis Ridley Scott Alien: Covenantja, amely a rendkívül megosztóra sikerült, 2012-es Prometheus, nem túl szorosan kötődő folytatása lesz, ami talán bizalomra adhat okot. Ugyan a filmben Sigourney Weaver nem lesz benne, de a történet valahogyan kapcsolódni fog majd Ripley karakteréhez is, és már azt is biztosan tudjuk, hogy H.R. Giger kultikus lénye a Xenomorph is beköszön majd a film egy bizonyos pontján. Az új trilógia felvezető akkordjaként szolgáló Alien: Covenant forgatása ebben a hónapban kellett volna kezdődjön, de a 20th Century Fox hivatalos közleményt nem adott ki ezt illetően. A jelentés szerint valamikor a nyár előtt veheti kezdetét a forgatás Ausztráliában, a megjelenést pedig 2017, augusztus 4-ére táblázta be a stúdió.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.