Hirdetés

Megjelentek az első képek a Nyócker rendezőjének új rajzfilmjéből

|

Teljesen más hangvételt fog képviselni, mint első filmje.

Hirdetés

Gauder Áron még 2004-ben a Nyócker című animációs filmjével robbant be a köztudatba. Azóta aztán kevesebbet hallhattunk róla, viszont ez nem jelenti azt hogy eltűnt: több kisjátékfilmet is készített, valamint egész estés rajzfilmet is letett az asztalra (2019-ben a Boxi a Film címűt), viszont most valami nagyobb szabású projekttel fog előrukkolni, amelynek címe: Minden a rokonom. 

Hirdetés

Témában és hangvételében is meglehetősen messze vagyunk a Nyócker világától, hiszen jelen tárgyalt filmjében az indián teremtéstörténetet meséli el, mégpedig kézzel készített animáció segítségével. Jelen és múlt fog összekapcsolódni Áron filmjében a következő módon: egyfelől a sztori az őslakos indiánok otthonát és békességét veszélyezteti majd az olajvezetékek lefektetése, miközben a törzs vezetője meséli el magát a teremtésmítoszt, mely emberei számára inspirációul, útmutatásul szolgálhat. 

Gauder Áron szívügyének tekinti a projektet, mint azt a hivatalos közleményben is a befogadó tudtára adja: 

Kora gyerekkorom óta szeretek a természetben lenni, mert megunhatatlan élmények forrása. Távol a város zajától lassan kialakul az emberben egy mély tisztelet, és csodálat az élet minden formája iránt. Az erdőben sátorozni, állatok nyomát követni, íjat készíteni jobb, mint a mobilon lógni. A sápadtarcúak lassan teljesen kirekesztik magukat ebből a csodából, és helyette a virtuális világba menekülnek, önként sétálva be a mátrixba.

Ezen kívül hiszi azt, hogy az indiánok gazdag kultúrájának még vannak felfedezetlen kincsei, amelyeket a ma élő embereknek érdemes megmutatni. Áron - ahogy vesszük - egyfajta kultúrmissziót folytat tehát filmjével, melyben fel szeretné nyitni az emberek szemét és amellyel rávilágít:

A földünk maga a paradicsom, amit lassan tönkre teszünk, ha ezt megértjük, együtt még megmenthetjük.

A rajzfilm forgatókönyvét Áron az író/forgatókönyvíró Bereményi Gézával közösen írta, az animációkért pedig Baumgartner Zsolt a felelős. A jelenleg tervezett mozibemutató 2023 elejére van kitűzve. Jelenleg a film gyártási folyamata nagyjából a felénél tart. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.