Hirdetés

Megvan az Indiana Jones 5 forgatókönyvírója

|

Hirdetés

Régóta suttogtak róla, majd a héten jött a bejelentés, mint derült égből a hűtőszekrény, miszerint 2019-ben Indiana Jones ötödjére is visszatér, ismét Steven Spielberg tálalásában, természetesen Harrison Forddal a főszerepben, aki a bemutató idején lesz 77 éves. Értelemszerűen azonban a történetről még nem tudunk semmit: kik térnek vissza például (Sallahnak örülnénk), vagy hogy mely ereklye körül kering majd a (már nem is annyira) Fiatalúr kalandja, de ha a sorozat menetét nézzük, a páratlan számú - és egyébként sokkal jobb - darabok mindig valami bibliai téma köré épültek. Hogy ez így lesz-e, az még kérdéses, mindenesetre a forgatókönyv felelős megvan David Koepp személyében, aki az egyik legnagyobb lutri ilyen téren. Koepp az elmúlt években olyan filmeknek a szkriptjéért felelt, mint az általa rendezett Fék nélkül, a Jack Ryan: Árnyékügynök, az Angyalok és Démonok adaptációja, de az idei Infernoért is ő felel, de a sokat szidott Indiana Jones és a Kristálykoponya Királysága is az ő tollából származott. Utóbbi esetében annyit a védelmében elmondanánk, hogy abban az esetben Lucas is jócskán beleszólt a szkriptbe, aki Forddal és Spielberggel ellentétben nem volt elalélva az eredetileg Frank Darabont által jegyzett forgatókönyvtől, amelyben pl. Indiana Jones testvére is felbukkant volna Kevin Costner tálalásában (talán majd most). Mindazonáltal Koepp korai munkássága olyan mozikat vonultat fel, mint az első Mission: Impossible, a Carlito útja, az első Sam Raimi-féle Pókember, és Spielberggel is többször dolgozott már együtt olyan alkotásokban, mint  Jurassic Park, vagy Az elveszett világ (utóbbiban fel is falta a T-rex egy kis vendégszerepben) vagy a Világok harca. [caption id="attachment_83780" align="alignnone" width="1678"]

Rossz szkript esetén T-Rex eledelként funkcionálhat még.
Rossz szkript esetén T-Rex eledelként funkcionálhat még a forgatókönyvíró.[/caption] Persze a bemutatóig még rengeteg az idő és a Disney garantáltan akkora gonddal fogja felügyelni a szkriptet, mint a Star Wars - Az ébredő Erő esetében tette (az más tészta, hogy ez kinek mennyire jött be), és egyelőre síri csend honol afelől, hogy George Lucasnak lesz e bármilyen szerepe a történet alakulásában, ha már Indiana Jones az ő és Spielberg közös teremtménye, de nagy valószínűséggel a stúdió ezúttal sem kér majd a jótanácsaiból és elhajtja melegebb éghajlatra, ahogy azt legutóbb tette. Koepp azért a Kristálykoponya esetében szépen utalgatott vissza a korábbi részekre egy-egy "űrök közötti űr" kijelentés közepette és Spielberg még mindig a legmegbízhatóbb filmes mágus a filmiparban, szóval ebből még akármi lehet. És az se biztos, hogy Koepp végig marad, hiszen a Star Wars esetében is a kezdetben kinevezett Michael Goldenberget (Toy Story 3) leváltották a klasszikus filmeket jegyző Lawrence Kasdanre (valamint a rendező J.J. Abramsre) és csak bizonyos elemeit használták fel az ötleteinek, de nem bánnánk, ha a Kémek hídjához hasonlóan a Coen-tesók itt is beszállnának a buliba. Mindenesetre még bő 3 évünk van, hogy kiderüljön milyen lesz Indiana Jones  - vélhetően utolsó - kalandja. Ha valamely mitikus ereklye után kellene küldenetek a jó öreg professzort, mi lenne az?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.