Hirdetés

Merre tovább a Saul fia után?

|

Hirdetés

A hétfő hajnal óta Oscar-díjas magyar filmrendező (annak, aki átaludta volna az elmúlt egy évet: a Saul fia című dráma nyerte a Legjobb külföldi filmnek járó aranyszobrot) jövője módfelett izgalmasnak ígérkezik. Egyrészről felmerül a kérdése annak, hogy képes lesz-e megismételni előző filmjének szakmai-, illetve anyagi sikerét. (Felèrne egy kisebbfajta csodával, ha mindkettő összejönne.) Másrészről pedig tűkön ülve várjuk, hogy milyen úton halad tovább. Marad a történelmi közegnél? Műfajt vált? Tovább feszegeti a mozgóképes történetmesélés és annak formanyelvének határait? A szerdán tartott sajtótájékoztatón Nemes Jeles és a casting direktor, Zsabezsinszkij Éva elárult pár dolgot a rendező soron következő projektjéről. A Sunset címre hallgató film egy coming-of-age sztoriba oltott thriller lesz, melynek helyszínéül az 1910-es évek Budapestje fog szolgálni, a főszereplő fiatal nő szerepére pedig már nagyban keresik országszerte a megfelelő színésznőt. Az biztos, hogy a finanszírozással nemigen lesz probléma, ugyanis a filmtervvel már nyertek 15 millió forrintot Torinóban, ehhez pedig még hozzájárul a Filmalap a maga 21 millió forintjával, melyet a forgatókönyv fejlesztésére szánnak.

d1000(2)
A Sunset - ellentétben azzal, amit a cím sugall - ízig-vérig magyar film lesz, a rendező tehát nem hagyta magát elcsábítani hollywood ajánlatok által, bár egy harmadik nagyjátékfilm esetén már szó eshet arról, hogy angol nyelven forogjon a produkció. A film egyelőre kezdeti fázisban van és 17-35 év közötti nőket keresnek a következő helyszíneken és időpontokban: - 2016. 03. 07. 10:00 - 13:00, ELTE Társadalomtudományi Kar (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A) - 2016. 03. 08. 10:00 - 13:00, ELTE Természettudományi Kar (1117 Budapest) Pázmány Péter sétány 1/A) - 2016. 03. 09. 10:00 - 13:00, ELTE Tanító és Óvóképző Kar (1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40.)            
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.