Hirdetés

Mi győzte meg Affleck-et abban, hogy Batman legyen?

|

Hirdetés

Váratlan és sokak számára sokkolónak számított a hír anno, hogy Ben Affleck (az a paprikajancsi, az a bájgúnár, az az antiszínész, az a kurafi) fog a denevérember gúnyájába belebújni. A színészből színész/rendezővé avanzsálódott sztár épphogy levedlette sztárimázsát és arcát olyan igényes, gyönyörűen kipofozott filmekhez adta, mint a Tolvajok városa, vagy a Hideg nyomon (melyeket ugye saját maga rendezett), majd nevét egy, az év egyik legvártabb blockbusteréhez adta, mely ráadásul rögtön azzal a lehetőséggel kecsegtet, hogy több évre elkötelezhetné magát a projekt mellett a színész. Ahogy azt már legutóbb írtuk, nehéz az ilyen, ráadásul Affleck nyilvánvalóan gondosan egyengetné saját karrierjét, így nem vállalna be akármilyen fércmunkát "csupán a pénz kedvéért". A színész az Entertainment Weekly-nek tett nyilatkozatában elárulta, hogy fontos aspektusa volt számára a munkának az, hogy az Argó-akció forgatókönyvírója, Chris Terrio írta a scriptet (ahogy ő írja Az igazság ligáját is), illetve az is érdekes volt számára, ahogyan Snyder a Batman-univerzumhoz nyúl és kiválasztja azokat a pontokat és azokat a szegmenseket, melyek számára tetszőek, majd hosszú távon végigviszi őket (lásd megint: Igazság ligája). [caption id="attachment_83164" align="aligncenter" width="1024"]

LJVfdSS
Batman éppen Snyder-t oktatja rendezésből a Batman Superman ellen forgatási szünetében.[/caption] Affleck persze ezzel mond is valamit meg nem is, szavai inkább promó-szövegnek bizonyulnak, semmint érdembeli információnak. Amit magáról Batman karakteréről mond (és arról, ahogy ő megközelíti, ahogy ő meg kívánja megjeleníteni), már érdekesebbnek bizonyult. Habár nagyra tartja a Nolan-féle Batman-filmeket, kiemeli, hogy miben is különbözik az ő Denevéremberük Bale-ék verziójától. Míg A sötét lovag-trilógiában Batman (a filmben látottak szerint legalábbis) egyedüli szuperhősnek mutatkozott, addig a Batman Superman ellen köpenyes igazságosztójának már azzal a ténnyel is meg kell küzdenie magában, hogy vannak rajta kívül mások is, akik ráadásul természetfeletti képességekkel rendelkeznek. Az sem elhanyagolható tény (szintén, Affleck-re hivatkozva), hogy Snyder filmjében már egy kifejlett, tapasztalt, öreg róka Batman-t ismerhetünk meg, aki már van olyan rég a szakmában, hogy átértékelje magában a dolgokat, hogy egyáltalán megérte-e hősnek lenni és amúgy: hérosz-e ő valójában. Robinról, a bőregér hűséges, a történetünk idejére már elhalálozott partneréről is szót ejtett:
Keserű csalódás érte {Batman-t} a múltjában, amiatt elvesztette azt az embert, aki mellette harcolt. A karakter halála pusztító hatással volt rá és szenvedett tőle. Éreztetve van velünk, hogy még a film kezdete előtt szenvedés és rengeteg veszteség érte őt.
Ez mindenképp újdonságnak számít a Batman-filmek történetében, hiszen a Tim Burton-verzióban ugyan szintén több éve a placcon van már a figura, de közel se jutott el arra a szintre, hogy megkérdőjelezze alteregójának létjogosultságát, Nolan filmjében pedig egész hamar eljutott erre a pontra, számottevő tapasztalatok híján. (ez pedig sokaknál szemöldökráncolást eredményezett) Ahogy én látom, Affleck Batman-je egy kis William Munny-feelinget sugall (a Nincs bocsánat megkeseredett "pisztolyhőse"), ami alapvetően izgalmas - ezt olvasva csak még inkább kedvet kaptam ahhoz, hogy időben előreutazva megnézzem Affleck Batman-rendezését. De persze azzal is megelégszek egyelőre, hogy március 24.-én magunk is megnézzük, átjön-e bármi is mindebből Snyder rendezésében.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.