Hirdetés

Mi történt a héten Star Wars fronton?

|

Hirdetés

A várakozásnak hamarosan vége, jövő hét csütörtöktől végre mindenki láthatja 2015 leginkább várt filmjét, a Star Wars: Az ébredő Erőt! Ha még nem foglaltatok helyet, akkor lassan ideje lesz jegyet váltani, mert az első hétvégén kétséget kizáróan tele lesznek a mozik, erről az élményről pedig nem szeretnétek lemaradni. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen kivárni gyerekkorunk visszatérését (bízunk benned J.J.) összeszedtünk nektek néhány Star Warsos hírt az elmúlt napokból, amelyekre minden rajongónak érdemes vetnie egy pillantást.   Nem mindegyik spinoff lesz előzmény film Az ébredő Erő premierje után nem kell túl sokat várnunk, hogy egy újabb filmben láthassuk majd a messzi-messzi galaxist. Egészen pontosan egy évre és hat napra rá fog érkezni az első spinoff a Rogue One: A Star Wars Story, ami A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény eseményei között fog játszódni. Ezt követően Han Solo-ról is érkezik egy előzmény film, valamint egy harmadik melléksztori is vászonra kerül, amiről eddig szentül hittük, hogy szintén a múltba kalauzol vissza, ám most Kathleen Kennedy producertől megtudtuk, hogy egyáltalán nem ez a helyzet:

Nem, nem. Teljesen véletlen, hogy a Rogue One éppen az Egy új remény előtt játszódik, és hiába lesz Han Solo-ról is film, nem áll szándékunkban csak előzmény filmeket csinálni. Ez eddig csupán a véletlen műve. Hogy teljesen őszinte legyek, a sorrendjükön is az utolsó pillanatban változtattunk, szóval tényleg szó sincs arról, hogy össze akarjuk őket kapcsolni.
A producer azt is elmondta, hogy ezek a filmek szinte bárhol helyet foglalhatnának a Star Wars univerzum idővonalában. Arra is kitért, hogy miben fog különbözni az ő világuk a Disney másik giga franchiseától, a Marvel Filmes Univerzumtól.
A Star Wars abban tér el a Marveltől, hogy ők a karaktereik köré építik a történeteiket, aztán bedobják őket különböző helyzetekbe. A Star Wars pedig, tudod, egy hely, egy univerzum, szóval a történetek kissé másként épülnek fel, mint a Marvelnél. A filmeket önálló kalandokként készítjük, ami fantasztikus a filmkészítők és a színészek számára, mert ez egy egészen más érzést kölcsönöz neki.
Melyik rendezőt látná szívesen J.J. Abrams egy Star Wars film élén? Hatalmas nyomás nehezedett J.J. Abrams vállára, amikor elvállalta a Star Wars: Az ébredő Erő rendezését, hiszen a gyengére sikerült előzmény trilógiát követően évek óta ez lesz az első Csillagok háborúja mozi. Arra még várnunk kell egy kicsit, hogy kiderüljön mire ment a rendező az alapanyaggal, de azt már biztosra tudjuk, hogy a folytatásokat nem ő, hanem más-más direktorok fogják elkészíteni. Most J.J.-t arról kérdezték, hogy melyik női rendezőt látná szívesen egy Star Wars film kamerái mögött:
Az első név, ami rögtön beugrik, az Ava DuVernay, aki szerintem eszméletlenül remek munkát végzett a Selmán. Azóta egy kicsit már sikerült is megismerkednem vele és megtudtam, hogy nagy rajongója a műfaji filmeknek és a történetmesélésnek, úgyhogy az a megérzésem, hogy, habár sok más nevet tudnék még mondani, de ő az akire elsőként gondolok, mert imádja ezt a világot, ezt a műfajt és egy nagyon tehetséges történetmesélő. Szóval, ha lenne bármi beleszólásom, amim nincs, hagynám, hogy csináljon amit csak akar.
Elkészülhet az élőszereplős Star Wars TV sorozat Mielőtt 2012-ben a Disney felvásárolta volna a LucasFilmet és vele együtt a Star Wars franchise-t, George Lucas egy élőszereplős TV sorozatban akarta tovább bővíteni univerzumát. Már néhány szkript is készült hozzá, csupán a finanszírozás hiányzott, de jött Miki egér és megrágta a forgatókönyveket. Vagy talán mégsem? Kathleen Kennedy producer most arról számolt be, hogy koránt sem dobták el ezeket az ötleteket, csupán a filmeket helyezték előtérbe, sőt azt is elmondta, hogy egy törölt videojáték, a 1313 is felbukkanhat még.
Az az érdekes, hogy valójában nagyon sokat foglalkoztunk vele, mindenképpen el szeretnénk olvasni és felfedezni a dolgokat, amiket írtak. És ott volt még a 1313 is, a játék... Úgy állunk hozzá, hogy nem dobunk el semmit, mert egyébként remek. Rengeteg időt töltünk azzal, hogy átnézzük, átbeszéljük és lehetséges, hogy folytatni fogjuk a fejlesztését. Mindenképpen szeretnénk.
John Boyega és William Shatner összeszólalkoztak Már évtizedek óta zajlik a rivalizálás a Star Wars és a Star Trek rajongók között, William Shatner pedig rendszerint locsolgatja az olajat a tűzre. Az eredeti Kirk kapitány korábban Az ébredő Erőben debütáló új droidot, BB-8-et támadta, nem is akárhogyan, egyenesen a következő Jar Jar Binksnek nevezte! Ez természetesen nem csak a rajongókat, hanem a Star Wars univerzum egyik legfrissebb csatlakozóját, John Boyegát is érzékenyen érintette:
Mit mondott BB-8-ről? Ő az én srácom! Kérem tegye a következőt: Foglaljon helyet! Igyon meg egy jó teát! És tartsa csukva a száját!
A Finn-t alakító színész azonban nem volt tisztában azzal, hogy Shatner már évek óta a legnagyobb Star Wars troll szerepét tölti be és nem is kellett sokat várni, hogy az öreg Kirk visszavágjon. Ejnye fiúk!
Büszkén viselem a Star Wars troll titulust! Most John Boyega azt akarta mondani, hogy Ő lesz a legidegesítőbb karakter?
Star Wars IMAX-ben: Minél nagyobb, annál jobb Alig várjuk már, hogy végre láthassuk a Star Wars: Az ébredő Erőt, ha pedig már vesszük a fáradtságot, hogy elmenjünk a moziba, akkor érdemes a legjobb teremben visszatérni a csillagok közé. Na és melyik előadó lehetne alkalmasabb az IMAX-nél, a nagy kalandhoz nagy vászon dukál! Ha nekünk nem hisztek, akkor nézzétek meg ezt a videót, hátha J.J. Abramsnak, Daisy Ridleynek, John Boyeganak, Gwendoline Christienek, Oscar Isaacnak vagy esetleg Harrison Fordnak sikerül meggyőznie titeket. https://www.youtube.com/watch?time_continue=116&v=HhuscLVwMkc
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.