Hirdetés

Mi vezetett a Fantasztikus négyes buktájához?

|

Hirdetés

Ugyan Magyarországon még nem mutatták be a legújabb Fantasztikus négyes rebootot, de Ameriában már igen, és nem csak kritikai, hanem teljes anyagi bukta is lesz. Itt értelemszerűen nagyon sok tényező közrejátszásáról lehet szó, mégis a 20th Century Fox valakire rá akarja verni az egészet. A rendező, Josh Trank állítólag amatőr módon, néha egyenesen felháborítóan viselkedett. Kezdve azzal, hogy a számára bérelt házban a kutyáival együtt 100.000 dolláros kárt okoztak, a főbérlő ezt értelemszerűen zokon vette és panaszt tett a seriff hivatalnál, majd be is perelte Tranket. A forgatás végén pedig szétküldött a stábnak egy emailt és ezt írta a Fantasztikus négyesről:

Jobb, mint a képregényfilmek 99 százaléka, amit valaha csináltak.
Erre az egyik stáb tag válaszolt is: "Nem hiszem". [caption id="attachment_64119" align="alignnone" width="600"]
fantastic-four-movie-josh-trank
Josh Trank - Chronicle[/caption] Szóval a a dolog nem csak rajta múlt, de nagy szerepe volt benne, itt van néhány példa:
  • "Trank soha nem is készített elég jó anyagot, teljesen magába zárkózott és nem beszélt senkivel. A kis monitorja köré építetett egy fekete sátrat, a forgatás után pedig elvonult a lakókocsijába."
  • A rendező elképzelése egy megalapozott szilárd film lett volna, amit a Fox támogatott is, aztán valami félre ment. Elkezdte erőltetni az utómunka során, ezt a fura "csillogós" kinézetét a filmnek, miközben a színészeknek azt is utasításba adta, hogy mikor pislogjanak, vagy vegyenek levegőt, ezzel pedig azt akarta elérni, hogy minél laposabb legyen az alakításuk.
  • Amikor végre a Fox úgy döntött, hogy ki kéne rúgni Tranket, akkor meggondolták magukat. Sőt, annyira belelkesedtek, hogy biztosak voltak benne, az új J.J. Abramshez van szerencséjük. Valószínűleg inkább már túl késő volt megszabadulni tőle. "Hogy adhatnál oda egy félkész filmet egy másik rendezőnek? Vagy csak olyan rendező vállalja el, aki elkeseredetten munkát keres, vagy előről kezdesz mindent és megy az egész eddigi munka a kukába, beleértve az összes pénzt, színészt, embert stb."
  • Pár jelenetet újra fel kellett venni, amit az anyag rossz minőségére fogtak, de igazából a filmhez nem készült semmiféle komolyan vehető befejezés. Mire az írók, Simon Kinberg és Hutch Parker, nagy nehezen összehoztak valamit, addigra a színészeknek már más munkájuk volt. "Rengeteg jelenetet másokkal vettek fel, majd az egész csapat Los Angelesbe költözött, hogy ott Miles Tellert betegyék egy green screen elé. Az egész egy káosz volt, ekkorra Tranket végre kispályára állították."
Úgy néz ki, Trank nem tudott megbirkózni a hirtelen rászakadt felelősséggel, viszont ne akarjon mindenki rögtön ujjal mutogatni rá, mert már a produkció elején is komoly gondok voltak a Fantasztikus négyessel. "Az egész teljesen átgondolotlan volt, rossz okkal készítették, mindenféle jövőkép nélkül." A Fox rettegett, hogy elveszíti a jogokat. Ha nem hoztak volna tető alá egy újabb filmet, minden egyenes úton repült volna vissza a Marvelhez. "Csak erőltették előre a filmet, nem segítettek Tranknek, vagy rúgták ki, hanem egyszerűen homokba dugták a fejüket. Nem lehet egy valakit hibáztatni, mindenkinek tükörbe kéne néznie."
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.