Hirdetés

Miben lesz más a Marvel új Pókembere az eddigiektől?

|

Hirdetés

Amikor novemberben megérkezett az Amerika Kapitány: Polgárháború előzetese sokan csalódottan látták, hogy az új Pókembert (Tom Holland) sehol sem találják a képsorok között. Lassan egy éve már annak, hogy a Marvel stúdió végre meg tudott egyezni a Sony Pictures-szel azzal kapcsolatban, hogy a falmászó szerepelhessen a képregénykiadó filmjeiben is. Iszonyatosan várjuk már, hogy beülhessünk a legújabb Amerika Kapitány filmre és szemügyre vegyük az eddigi legfiatalabb filmes Pókembert, addig viszont az egyetlen dolog, amit tehetünk az az, hogy oda figyelünk a Russo testvérek nyilatkozataira. A rendezőpáros a ComicBook.com-nak adott interjút, amely során Joe Russo elárulta, hogy miben fog különbözni ez a verzió a megszokottaktól.

Visszagondoltunk azokra a dolgokra, amik miatt odáig voltunk érte gyerekkorunkban, és az egyik ilyen az a tény volt, hogy ő csak egy átlagos középiskolás srác, nem mindennapi képességekkel és felelősséggel. Ez abszolút megkülönbözteti őt a Marvel univerzum többi szuperhősétől. Nagyon fontos volt számunkra, hogy olyasvalakit szerződtessünk, aki még maga is közel van a középsulis korosztályhoz. Az eddigi filmekben felnőttek alakítottak gimiseket. Mi azt szerettük volna, hogy autentikusabb legyen a szereposztás. Az volt a cél, hogy energikus és karizmatikus legyen a karakter, de ugyanakkor bizonytalanabb is más szuperhősöknél.
Miután Tom Holland bemutatkozik a Polgárháborúban, hamarosan elindul szóló kalandjára is a Marvel és a Sony közös Pókember rebootjában. A korábbi filmekkel ellentétben Peter Parker itt már rögtön hősként kezdi, elhagyva a jól ismert eredettörténetet. Joe Russo azt is elmondta, hogy Parkert az aktuális trendekhez próbálták igazítani, így egy földhözragadt és realisztikus környezetbe helyezték el a karaktert.
Azt is fontosnak tartottuk, hogy a színész érezze azt, hogy egy kortárs műben szerepel, mivel a korábbi filmek inkább a képregények világára hagyatkoztak. Elég, ha megnézzük azt a házat, ahol Tobey Maguire lakott Raimi Pókemberében, az nem volt ám egy olcsó lakás. Inkább a valóságot szerettük volna tükrözni ezen a téren. Vajon hol nőne fel egy New York-i srác, aki a nagynénjével él együtt? Hogyan nézne ki a lakásuk? Melyik környéken lenne pénzük bérelni egyet? Ezeket a kérdéseket tettük fel. Szeretnénk logikusan és realisztikusan megközelíteni a karaktert.
Kevin Feige, a Marvel elnöke korábban már elhintette, hogy a stúdiónak nagy tervei vannak Pókemberrel, ráadásul a Sonyval kötött egyesség arra is felhatalmazza őket, hogy a falmászó több MFU-s filmben is feltűnjön. Arról még semmi hír, hogy milyen más alkotásokról lehet szó, de Anthony Russo elmondta, hogy a filmes univerzum nagyban befolyásolta azt, hogy milyen irányban vitték el az új Peter Parkert.
Pókember egy jól felépített univerzumhoz fog csatlakozni, aminek megvan a maga tónusa és stílusvilága. Annyit tudok hozzáfűzni Joe szavaihoz, hogy a döntéseink egy részét annak a világnak a mibenléte határozta meg, amivel már két Amerika Kapitány filmben is játszadoztunk. Egy kicsit földhözragadtabb és egy kicsit keményebb környezet. Ezeket vettük figyelembe Pókember szempontjából is.
Az Amerika Kapitány: Polgárháborúban debütáló Pókember már a karakter harmadik filmes változata lesz az elmúlt 14 évben. Tom Holland a maga 19 évével jóval fiatalabb, mint amilyen Tobey Maguire és Andrew Garfield voltak, amikor eljátszották a hálószövőt. Joe Russo elmondta, hogy egyáltalán nem nézik le ezeket a verziókat, sőt szeretik is azokat, de ők másfelé terelik a karaktert.
Nem szeretnénk becsmérelni más Pókember interpretációkat. Raimi filmjei fantasztikusak. A Pókember 1 és 2 csodálatos. A második rész az egyik kedvenc képregényfilmem. Nagyon erős döntéseket hozott a film színeivel kapcsolatban, a jelmez szempontjából, a kivitelezés és a fényképezés oldaláról, mind azért, hogy tisztelegjen a képregény előtt és vissza adja annak az érzését. Mi a természetesség és a realitás érzését próbáljuk tiszteletben tartani. Minél közelebb tudjuk húzni ezeket a karaktereket a valóság felé, annál jobb, pláne most, hogy mindannyian szorosan össze vagyunk kapcsolva a közösségi média és az internetnek hála. Jól informáltak vagyunk a világ eseményeivel kapcsolatban. Ezért fontos, hogy ezek a karakterek is abban a világban éljenek, amelyikben mi is, így sokkal valóságosabbnak hat az egész és szívesebben nézzük őket.
Hallottunk már olyan pletykákat, hogy a reboot Peter Parker első középiskolás éve alatt fog játszódni, a folytatások pedig szintén megmaradnak a gimnáziumi folyosókon belül. Az előző filmek nem töltöttek túl sok időt ebben az időszakban, így kíváncsian várjuk, hogyan ölt formát ez az új megközelítés. Ti várjátok már az új Pókember filmet?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.