Hirdetés

Ezért dobta Michael Keaton a Mindrökké Batmant

|

Az Oscar-jelölt színész nem rejtette véka alá, hogy miért hagyott fel - jó időre - a szuperhősködéssel.

Hirdetés

Michael Keaton (született Michael Douglas néven) igencsak hullámzó karriert tudhat magáénak: a 80'-as, 90'-es évek derekán felívelőben volt a pályája, majd jöttek az egyre felejthetőbb (Közös többszörös), majd egészen felejthető mozik (Fehér zaj), hogy aztán szinkron- és mellékszerepekkel szerepekkel (pl. Verdák, Jackie Brown) húzza ki a nagy visszatérésig. Az elmúlt két évben a Birdmannel és a Spotlighttal viszont főnixmadárként szárnyal újra, hiszen mindkét film elhozta a Legjobb film díját, de előbbi esetében Keaton sajnos díj nélkül maradt Eddie Redmayne és a mindenség elmélete ellenében. Legnagyobb sikerei, amivel viszont kétségkívül Tim Burton szuperhősmozijai, a Batman és a Batman visszatér voltak a karrierjében. Most elárulta, hogy miért nem tért vissza harmadjára a bőregér gúnyájában.

Hirdetés

Keaton a The Hollywood Reporter podcastjében volt vendég, amikor is szóba került, hogy miért nem akart a háztetőkön ugrálni harmadjára. Abból a színész eddig sem csinált titkot, hogy miután többször is beszélt a folytatások rendezőjével, Joel Schumacherrel, meg volt róla győződve, hogy a direktor rossz irányba akarja terelni a franchise-t (és nem is tévedett), de most egy kicsivel konkrétabban fogalmazott.

Szívás volt. A forgatókönyv sosem volt jó. Nem értettem, hogy miért akarja azt csinálni, amit akart. Rengeteget találkoztunk. Tudtam, hogy baj van, amikor [Joel Schumacher] megkérdezte, hogy "Miért kell mindennek ilyen sötétnek lennie?"

És noha a Mindörökké Batman a Batman és Robin fényében még egész vállalhatóra sikeredett, tudjuk hogy mi lett a végeredmény: egy tiritarka, színes giccsparádé, amit a film és a Sötét Lovag rajongói igyekezek elfeledni, és erről majd 10 évvel később Christopher Nolan gondoskodott. És míg Schumacher szépen ledolgozta magát utána a süllyesztőbe - egyetlen említésre érdemes filmje A fülke volt Colin Farrellel - az említett forgatókönyvet elkövető Akiva Goldsmannek összejött később egy Oscar-díj az Egy csodálatos elméért, de később ő is olyan filmekkel égette magát szkriptíróként, mint A Da Vinci Kód, vagy rendezőként nemrég a Téli mese (khm... Colin Farrellel).

Mindenesetre Keaton idén újra szárnyal (szó szerint), méghozzá ismét a szuperhőszsánerben, ezúttal azonban az ellenoldalon, csakhogy nem Batman, hanem Pókember ellenében. A Pókember: Hazatérésre még nyárig várni kell, de Keaton rajongói addig se csüggedjenek, ugyanis láthatják kedvencüket a McDonald's-ot világmárkává felfuttató férfi, Ray Kroc szerepében a február másodikán a hazai mozikban debütáló Az alapító című filmben. Addig is itt a már említett hálószövő mozi szinkronos előzetese, ami nyilván nem a végleges magyar hangokat takarja, de az a Hirtling István szólaltatja meg benne Keatont, aki annak idején az első Batmanben (a visszatérben már Gyabronka József volt), és aki a Marvel Filmes Univerzumban már egy legendás gonosztevőt, Ultront is szinkronizált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.