Hirdetés

Michael Mann filmként is elkészítené a Szemtől szemben folytatását

|

A második rész első körben regényként lesz elérhető idén augusztusban, a távlati cél pedig a filmadaptáció.

Hirdetés

Realista, ám mégis nagyívű akciójeleneteinek, kiváló szereplőgárdájának, érdekes karaktereinek és torokszorítóan izgalmas atmoszférájának köszönhetően a Szemtől szemben a bűnügyi drámák egyik zsinórmértéke. Az eltökélt Vincent Hanna hadnagy (Al Pacino) és a ravasz profi, Neil McCauley (Robert De Niro) macska-egér párharca kiválóan öregedett: közel huszonhét évvel a debütálása után is éppen annyira friss, mint 1995-ben.

Hirdetés

Nem csoda hát, hogy rajongótábora népes, és abban sincs semmi meglepő, hogy az író-rendező Michael Mann okkal-joggal tekint rá karriere egyik fénypontjaként. Az viszont némiképp meghökkentő, hogy a folytatás hosszú kihagyást követően idén augusztusban érkezik - igaz, nem teljesen úgy, ahogy számítanánk rá. A mű eredeti címe után nem túl frappánsan, ellenben annál célratörőbben Heat 2-nek keresztelt alkotás ugyanis egy regény. Pontos tartalma nem ismert, de a több idősíkon játszódó történet főleg az anno Val Kilmer által megformált Chris Shiherlis és a nyomában loholó nyomozó küzdelmére fókuszál.

A direktor elmondása szerint azonban ez csak egy nagyobb terv első fázisa: a fő cél, hogy fáradozásai gyümölcséből egy méltó mozifilm szülessen. Ebben értelemszerűen az eredeti gárda tagjai nem térnének vissza - igaz, az Az ír speciális effektjei után akár ez is megoldható lenne.

"A film a kultúra szerves részévé vált. Ismerik. Becsaphatnám magam azzal, hogy az egész világ ismeri, de ha azt vesszük alapul, hogy bő húsz éve kiemelkedő szerepet tölt be az otthoni filmnézés, azaz a home video piacán, akkor nehéz tagadni az állítás igazságtartalmát. Az emberek még mindig nézik, és még mindig beszélnek róla. Ez egy márka. Ez egyfajta Heat univerzum, bizonyos értelemben. És ez mindenképpen indokolja egy nagyon nagyszabású, ambiciózus film elkészítését." - magyarázta döntését az ágazat veteránja.

Mit szóltok a második részhez? El fogjátok olvasni a könyvet vagy nem?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.