Hirdetés

Mickey Rourke nyilvánosan ostorozta a Marvelt

|

Felszakadtak a sebek.

Hirdetés

Mint a minap kiderült, a szebb napokat látott Mickey Rourke nagy rajongójává vált az Esküdt Ellenségek című sorozatnak, mivel ennek kapcsán látta elérkezettnek az alkalmat, hogy beleszálljon a Marvel Filmes Univerzumába. Amelynek (oh, IRONy!) ő is egykor a tagja volt a 2010-es Vasember 2-nek köszönhetően.

Hirdetés

Persze tegyük hozzá, hogy Rourke sosem volt egy könnyű eset. A széria vezéralakjához, Tony Stark/Vasember megformálójához, Robert Downey Jr.-hoz hasonlóan ő is a 80-as, 90-es évek egyik nagy bálványa volt, csak míg utóbbinak eljött a megváltás és ki tudott mászni a gödörből, addig előbbi tovább ásta magát abban. Rourke olyan filmekkel, mint az Angyalszív, vagy a 9 és fél hét ideiglenesen maga mögött hagyta a szakmát, hogy profi bokszoló lehessen. Ez idő alatt deformálódott el az arca, amin a nem túl szerencsés plasztikai beavatkozások sem segítettek. Downey Jr.-hoz hasonlóan neki is 2008-ban jött el a nagy comeback ígérete, hiszen a Vasember az esztendő egyik legnagyobb közönség és kritikai sikere volt, míg A pankrátor a díjszezon egyik nagy kedvence, amiért Rourke-ot Oscarra is jelölték. (Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy Downey Jr. szakmai rehabilitációja több évnyi drogprobléma után korábban kezdetét vette az olyan filmekkel, mint a Gothika, valamint a Durr, durr és csók, a Trópusi vihar Kirk Lazarusa kapcsán pedig Rourke-hoz hasonlatosan ő is a jelöltek között volt a 2009-es gálán.)

Nyilván nem véletlen, hogy maga Downey Jr. hozta Rourke-ot a Vasember 2 fedélzetére, annak ellenlábasaként, talán azt remélve, hogy Rourke karrierjének is megváltást hoz. Azonban a 2010-es Vasember 2 noha anyagilag sikeres volt, sem a kritika, sem pedig a közönség nem zárta feltétlenül a szívébe. Ebben részben közrejátszottak a produkció mögötti csatározások, amelyek miatt Jon Favreau a Bosszúállók rendezését éppen úgy dobta, mint a trilógia befejező részét (executive producerként és Happy Hogan szerepében azonban azóta is kiveszi a részét az egészből), részben pedig Rourke maga, aki számtalanszor nem volt hajlandó eleget tenni a rendezői instrukcióknak. Így talán az is érthető, hogy miért Sam Rockwell Justin Hammerje lopta el végül a showt.

A színész nem először akadt ki a film kapcsán, hiszen a szerep kedvéért még egy orosz börtönt is meglátogatott felkészülés gyanánt, azonban számos jelenetét végül kivágták (amelyben már a fent vázolt természete is közrejátszhatott). Mindenesetre legutóbbi Instagram posztjában látta elérkezettnek az időt, hogy egyszerre méltassa az Esküdt Ellenségek: Különleges Ügyosztályt és alázza kicsit a Marvelt. Rourke hosszú posztjában egyenként méltatja a széria olyan színészeit, mint a magyar származású Mariska Hargitay, Christopher Meloni, vagy B.D. Wong, hogy aztán zárszóként odaszúrja:

Tisztelet mindannyiótoknak! Mindaz, amit csináltok, igazi színészet, nem olyan szarság, mint a Marvelnél.

A stílus maga az ember, vagy ahogy a Kingsmanben is mondják: "A modor mutatja, mit érsz." Rourke legközelebbi bejegyzett projektje erre az évre a Take Back című akciófilm, amely egyelőre kemény 3,5 ponton áll az IMDb-n, míg a görög gyártású, igaz történetet feldolgozó Man of God ugyan 9 csillagon áll, de mindössze 42 szavazattal, ami némi gyanakodásra adhat okot. Mindenesetre ha jön is a multiverzum a Marvelben, nem valószínű, hogy Rourke visszatérne a régi szerepéhez, mint Marv és a Sin City: Ölni tudnál érte esetében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.