Hirdetés

Miért nem halt meg egyetlen Bosszúálló sem az Amerika Kapitány: Polgárháborúban?

|

A Polgárháborúból kimaradt valami, amire sokan fogadni mertek volna, hogy megtörténik majd. A rendezők most tisztázták ennek miértjét.

Hirdetés

Ezen a ponton már remélem senkinek sem rontom el a Polgárháború képregényt azzal, ha elmondom, hogy a történet végéhez közeledve Amerika Kapitány elesik a harcmezőn. Ebből kifolyólag, a májusban mozikba került adaptációtól sokan azt várták, hogy Chris Evans karaktere is alulról fogja szagolni az ibolyát. Az adaptáció szó itt persze hatalmas idézőjelek között értendő, hiszen a Marvel Studios legújabb filmje, legyen az bármilyen jó is, közel sem volt olyan grandiózus mint a 2006-os képregény, és a sztorija is jócskán eltért az alapanyagtól. Jól tudjuk hát, hogy Steve Rogers végül átvészelte a csatába torkolló nézeteltérést, sőt ez az összes többi résztvevőről is elmondható, egyedül Rhodey, azaz Hadigép szerzett komolyabb sérüléseket.

Hirdetés

A Bosszúállók: Ultron korában Higanyszál volt az, aki nem élte meg a stáblista végét, ezzel is bizonyítva, hogy a Marvel hajlandó feláldozni a karaktereit a jobb történetmesélés érdekében. Szóval nem meglepő, ha a Polgárháborútól is azt vártuk, hogy legalább egy fontosabb szereplő elhulljon, hiszen a képregényben több szuperhőst is utol ér a halál a viaskodás során. Bizonyos szempontból azonban így is hatalmas veszteségekkel végződött a film, hiszen a Bosszúállók ketté váltak, Steve Rogers pedig a pajzs eldobásával lemondott az Amerika Kapitány címről.

A Russo testvérek nemrégiben Hollywood-ban jártak az Amerika Kapitány: Polgárháború Blu-ray és DVD megjelenése kapcsán, a HitFix pedig kikérdezte őket az MFU-val kapcsolatban. A rendező páros elárulta, hogy miért nem öltek meg egyetlen hőst sem a filmben, kezdve Anthony Russoval, aki így nyilatkozott:

"Azt figyelembe kell venni, hogy mi minden egyes eshetőséget újra és újra és újra átbeszélünk, hónapokon és hónapokon és hónapokon keresztül. Beszéltünk erről is, de sosem kapott realisztikus körítést. A tragédia az, hogy szétesik a család, és nem pedig az, hogy szétesik, aztán még valaki meg is hal."

Joe Russo tovább fejtette a gondolatot, mélyebb magyarázatot adva döntésüknek:

"Rengeteg karaktert végig vettünk, akik meghalhattak volna a film végén. De aztán úgy gondoltuk, hogy ez aláásna a film gazdag feszültségének, ami a Kramer kontra Kramer [című filmhez] hasonlít. Egy válásról szól. Ha valaki meghalna az empátiát szülne, amiből változás következik és megjelenik az újjáépítés lehetősége, ezt szerettük volna elkerülni."

A Marvel Studios összetartó ereje, Kevin Feige szintén részt vett az eseményen, ahol ő egy egyszerűbb választ adott ugyanarra kérdésre, méghozzá azzal indokolta, hogy egyetlen szuperhős sem halt meg a filmben, hogy a Polgárháború csupán felvezette azt a vérontást és pusztítást, amit az Avengers: Infinity War hoz majd el.

"Az elképesztő képregényes történetben, amelyre a filmet alapozzuk, a nagy csata során, amiben százszor annyi karakter van, az egyikük meghal. Beszéltünk erről egy ideig, de végül arra jutottunk, hogy ami Rhodey-val történik az éppen elég lesz."

A Marvel filmektől már megszokhattuk, hogy nem fogják egy az egyben lemásolni a képregényes sztorikat, szóval az Infinity Warban is bármi, bárkivel megtörténhet. Az olyan újonnan csatlakozók, mint Fekete Párduc és Pókember valószínűleg biztonságban vannak, de az öreg motoros Tony Stark és Steve Rogers nem biztos, hogy megélik a 4. Fázist, ami egy új kezdet lesz a Marvel Filmes Univerzum számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.