Hirdetés

Miért nem Jeff Nichols ül az Aquaman rendezői székében?

|

Hirdetés

Habár a hírnevet kétségkívül meghozzák a képregényfilmek (beszéljünk akár a DC-, akár a Marvel-univerzum mozijairól), azt a gondolatot mégsem osztja az összes direktor, hogy mindenképpen egy, az egyén rendezői karrierjének legjobb döntéséről van szó akkor, ha bevállal egy ilyen projektet. Az akár több évet is igénybe vevő herce-hurca, a stúdió folytonos lihegése a nyaktájékra, a kompromisszumok tömkelege és a kényszeres, közönség igényeinek való megfelelni akarás nem mindenkinek fekszik - vannak rendezők, akik jobban érzik magukat egy olyan filmkészítői környezetben, mely inkább az egyén vízióját részesíti előnyben, semmint a papírra vetett, előre leadott sémákat és követelményeket. Jeff Nichols egy ideig esélyes volt arra, hogy a DC egyik képregényét, az Aquaman-t levezényelje, de végül idő előtt kiszállt a munkából és inkább átadta másnak a stafétabotot. A rendezői székbe azóta belecsücsült James Wan (azaz még dehogyis: egyelőre az előkészületek folynak), Nichols pedig nem bánja, a lelépés okairól a következőket nyilatkozta a Screencrush riporterének:

A különleges a Midnight Special című filmemmel kapcsolatban az az, hogy ugyan stúdióval készült, mégis hatalmas kontrollt adtak nekem a procedúra felett. És nem csak azt értem ez alatt, hogy én birtoklom a végső vágás jogát, de olyan érzés volt, mintha valamelyik saját filmemet készítenénk. Megvolt a csapatom. Ott volt a családom. A stábom. Olyan filmet csináltunk, amilyet mindnyájan szerettünk volna. A DC-univerzumot illetően, ott olyan sok részlet aktiválva lett és olyan sok döntés meg lett hozva már mielőttünk, hogy egyre inkább úgy éreztem - és amibe a Warner is beleegyezett -, hogy én voltam az, aki fel akart ugrani egy mozgó vonatra. Ebben pedig nem vagyok túl jó.
Nichols szerencsére tehát időben kiszállt és nem kellett végigszenvednie egy neki nem tetsző körülmények közötti forgatást - melynek végeredményét aztán a néző is megszenvedhette volna. Egy másik interjúban elmondta, hogy érti a DC-t és érti Zack Snyder azon igyekezetét, hogy minden kis apró részletet összefüggővé tegyen sok más, kis apró részlettel és hogy valami módon össze kell kötni ezeket a filmeket, nem lehet solóban nyomni - ez a kötögetés pedig olyan munka, aminek az alapja jobbára előre le van rakva a stúdió által, így nem nagyon van lehetősége az embernek vandálkodni. Az ő helyét átvevő James Wan-nak már inkább van tapasztalata abban, hogy miként tegyen kényére-kedvére egy stúdiónak (Halálos iramban 7), neki egész biztos nem fog gondot okozni a meló.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.