Hirdetés

Miért néz ki borzalmasan az A múmia visszatér Skorpiókirálya?

|

Az effektekért felelős John Berton Jr. szerint csapata egy egészen triviális ok miatt teljesített messze a várakozásokon alul.

Hirdetés

Bár a kritikusok körében erősen felemás a megítélése, a 2001-es A múmia visszatér anno elnyerte a közönség tetszését. Azon túl, hogy kilencvennyolcmillió dolláros költségvetése bő négyszeresét hozta vissza, a történetben fontos szerepet játszó, egy, a Dwayne Johnson által alakított Skorpiókirály kalandjai körül forgó spin-offot is útjára indított.

Hirdetés

Igaz, ez messze nem bizonyult olyan népszerűnek, mint az eredeti - ráadásul a horror-kalandfilmben feltűnő, förtelmes bestiává züllő karakter igencsak kétes hírnévnek örvend, mivel megvalósítása elképesztően hitványra sikeredett. A még a kor mércéjével mérve is ócska CGI mára gyakorlatilag élvezhetetlen, és mint azt az effektekért felelős John Berton Jr. egy nyilatkozatában beismerte, a gyatra végeredmény úgyszólván borítékolható volt.

Ahhoz ugyanis, hogy a lény legalább minimálisan életszerű legyen, megannyi felvételt és fotót kellett volna készíteni a pankrátorról, ő viszont a WWE egyik sztárjaként egyszerűen nem engedhette meg magának a kiesést, így a csapat tagjai abból dolgoztak, amiből tudtak. A specialista egyben azt is leszögezte, hogy egy ilyen bukás után egyetlen megoldás van: levonni a konzekvenciákat, és akármennyire is fáj, tovább lépve új kihívásokat keresni a múlton lamentálás helyett.

Immár tehát van egy kvázi hivatalos magyarázatunk arra, hogy mi áll a valóban szégyenteljes baklövés hátterében - ámbátor némiképp furcsa, hogy a színészként akkor még sehol sem jegyzett Johnsont nem cserélték le egy másik, legalább akkora rajongótáború izompacsirtára.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.