Hirdetés

Miért válik el a DC filmes univerzuma a tévéstől?

|

Hirdetés

Aki kicsit is követ minket, vagy legalább a fontosabb képregényes sorozatokat és filmeket, az tudja, hogy a DC és a Marvel teljesen máshonnan közelíti meg ezt az univerzum építős dolgot. Míg a Marvel mindent egy világban képzel el, minden mindennel összefügg. Ami a filmekben történik, annak a sorozatokra is hatása van. A DC viszont pont fordítva: az összes történetének meg van a maga helye és ideje. Hogy ez miért alakult így, arra itt van két magyarázat:

  • Az első és legfontosabb, az írói szabadság. Még Joss Whedon (Bosszúállók rendezője) is elismerte, hogy néha problémát okoz a két oldal összegyeztetése, sőt, sokszor komoly fejtöréssel jár. A DC (Warner Bros.) szeretne minél nagyobb szabadságot adni a showrunnereknek, hogy ők akkor és ahhoz a karakterhez nyúlhassanak a képregényekből, amikor és akihez akarnak. Ezért lehet például a Gothamben, hogy már alakul Joker karaktere. A későbbi Justice League-hez meg elengedhetetlen a Flash, de nem szeretnének bezavarni a sorozat gyártásába, és inkább saját színészt kerestek (Ezra Miller - filmek, Grant Gustin - sorozat).
  • A másik inkább gyakorlati probléma. A Disney-nek saját csatornája van (ABC), így egyértelmű, hogy a fő sorozatai (Agents os S.H.I.E.L.D., Agent Carter) ott futnak (most tekintsünk el a Netflixes szériáktól). A Warner Bros. viszont annak adja a produkcióit, aki kéri. Mivel már korábban is gyártottak sorozatokat a CW-nek (Odaát, Vámpírnaplók) nem is volt kérdés, hogy először itt próbálkozzanak. Azt már meg is erősítették, hogy a Flash/Arrow/Legends of Tomorrow továbbra is egy világban játszódik, de a Gotham és a Supergirl saját világot kapnak, egyszerűen azért, mert két (gyakorlatilag rivális) csatorna (Fox és CBS) írószobáját lehetetlen lenne összehangolni, és biztos, hogy senki nem törné magát a lehetőségért, mert félnek a nézettség csökkenéstől.
Azért bármennyire is mondják, hogy ez a sorozatkészítőkért van, azért ez nem teljesen igaz. Az Arrow-nak azért kellett parkolópályára küldeni a Suicide Squadot, hogy az ne zavarjon be a filmbe, sőt, saját Deadshotjukat is kinyírták, pedig még voltak nyilatkozatok korábbról, ahol arról beszéltek, hogy hosszútávra terveznek a karakterrel. Tehát a hierarchia itt is megvan. Itt a kérdés leginkább az, hogy a két különböző stratégia közül melyik a kifizetődőbb? Mennyire száll el a DC, előbb utóbb mindenből kettő lesz, vagy igen is beleszólnak a showrunnerek életébe? A Marvel meddig tudja ilyen ügyesen keverni a kártyáit? Simán előfordulhat, hogy egy hétköznapi néző, aki épp nem látta a heti mozijukat nem érti mi történik a képernyőn.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.