Hirdetés

Minden diáknak Orwell-t kéne olvasni a tanárok szerint

|

Hirdetés

A brit National Association for the Teaching of English 500 tanára összeállította azt a 100 regényt, amit a diákoknak még azelőtt el kéne olvasniuk, hogy elhagynák a középiskolát. Az első helyen George Orwell 1984 című legendás disztópikus műve végzett, és nem sokkal tőle lemaradva találhatjuk a listán másik művét, az Állatfarmot. Az író fia, Richard Blair szerint apja művei olyan aktuálisnak számítanak ma is, mint akkor, amikor keletkeztek.

A fiatalokat arra kéne buzdítani, hogy Orwellt olvassanak, mert ő megtanít minket gondolkodni, a gondolatainkat leírni, és arra, hogy ne féljünk kifejezni magunkat.
Felkerült a top 10-es listába még Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót c. alkotása,  J. K. Rowling Harry Potter szériája, és Charles Dickens is bemutatkozik két művel. A tanárok szerint nehezen sikerült ezeket a regényeket kiválasztani, mert a diákok ízlése elég változó lehet. A művek tartalma mellett azt is figyelembe kell venni, hogy milyen nyelvezete van, és, hogy mi nyújthat számukra élvezetes olvasást. A 10 legfontosabb könyv a tanárok szerint:
  1. 1984 (George Orwell)
  2. Ne bántsátok a feketerigót! (Harper Lee)
  3. Állatfarm (George Orwell)
  4. A legyek ura (William Golding)
  5. Egerek és emberek (John Steinbeck)
  6. A Harry Potter-sorozat (J. K. Rowling)
  7. Karácsonyi ének (Charles Dickens)
  8. Zabhegyező (J. D. Salinger)
  9. Szép remények (Charles Dickens)
  10. Büszkeség és balítélet (Jane Austen)
A teljes listát ITT találjátok. Szerintetek mi fért volna még bele az első 10 helyezettbe, vagy mi nem illett oda?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.