Hirdetés

Most már tudjuk, hogy végződött volna eredetileg a Zsivány Egyes

|

Hamarosan otthonunkban is nézegethetjük a legutóbbi Star Wars-filmet, addig is ilyen apró finomságokkal bolondítanak bennünket.

Hirdetés

Nem csupán pótforgatásokra kényszerültek rá az alkotók a Zsivány Egyes esetében, de azzal a fránya befejezéssel is meggyűlt a bajuk.

Hirdetés

A közelgő blu-ray megjelenés okán megtudtunk egyet s mást arról, hogy milyen jellegű változtatásokat eszközöltek a filmen - legyen az már leforgatott jelenet korrigálása, vagy csak papíron létező szcéna felülírása. Az egyik legfontosabb - és most helyezzük ezt az egy részletet a fókuszba -, az magát a befejezést érinti, amelyről a forgatókönyvíró Gary Whitta beszélt az Entertainment Weekly-nek. Értelemszerűen most leírunk néhány SPOILER-es dolgot, így aki még mindig nem látta a filmet, az csak saját felelősségére olvasson tovább.

A film egy meglehetősen - már csak Disney-mércével is - sötét és meglepően drámai zárlattal ért véget, melyben a szedett-vedett társaság bár elküldi a szükséges információt a szövetséges erőknek, végül odavesznek a Scarifon. Nekik nem jár csinnadratta, kitüntetés és mosolyát villantó Leia hercegnő, csak hősi halál és egy megemlékezés tettükről a negyedik epizód felvezető szövegében. Ám az eredeti változat szerint nem egészen így történt, hanem láthattuk volna, amint Jynn-t (trivia: e verzió szerint őrmester lett volna) és Cassian-t kezükben az elküldendő információval felveszi a lázadók egy hajója. A menekülő hajót később észreveszi Vader nagyúr, elpusztítja, majd minden figyelmét Leiáékra összpontosítja. Igen ám, de a nézők egy ponton kaptak volna egy aprócska jelet, mely arra utalt volna, hogy a két főhős mégis megúszta a támadást, a küldetést pedig sikerrel teljesítették. Az információ átküldése ez esetben nem a Scarif bolygón történt volna, hanem a planétán kívül, valahogy menekülés közben sikerült volna megoldani a problémát. Ha ezt a le nem forgatott jelenetet választották volna a filmhez, akkor sem lett volna kevésbé intenzív a zárlat, de legalább Jynn és Cassian életben maradtak volna a csapatból, ezzel enyhítve kicsit a morózusabb finist. Mindehhez azért tudni kell, hogy Whittáék ódzkodva nyúltak ehhez a "mindenki-meghal"-típusú zárlathoz, mert nem voltak biztosak abban, hogy a Disney nem vétózza meg. Nyilvánvalóan ez egy B-terv lett volna arra az esetre, ha nem mehetnek el a másik irányba, de végül szerencsére leokézták a fejesek, ezzel pedig elérték, hogy merészséggel merjük őket illetni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.