Hirdetés

Moth - Magyar found footage horror készülőben

|

Hirdetés

A tengerentúlon már bebizonyították, hogy egy jó filmhez nem kell sok pénz, látványos effektek, vagy nagy színészek, ez pedig a horrorra különösen igaz. Az olyan klasszikusok, mint a műfajteremtő Ideglelés, vagy a Paranormal Activity széria erre az ékes bizonyíték és most magyar filmesek próbálkoznak a zsánerrel, angol nyelven, magyar szereplőkkel. A történet szerint egy lelkes oktató és a diákja Európába utazik, hogy utána járjon a Mothman legendájának, de hamarosan az életben maradásukért kell küzdeniük. A rendezésért a Bodomhoz hasonlóan Gallai József és Elekes Gergő felelnek majd, aki a R.E.M.-ben is közreműködött már. A film mindössze 2000 dollárból készült, tehát igazi low budget film, ami viszont a horrornak nagyon is jól tud állni és megköveteli az alkotói kreativitást, ahogy erre a filmtörténelem során számtalan példát láthattunk. A film forgatókönyvét is jegyző Gallait elmondása szerint egyaránt édeklik a legendák és a megtörtént eseteket feldolgozó történetek. A Mothman legendája kifejezetten felkeltette az érdeklődését, és a forgatókönyvírása előtt igyekezett minden a témába vágó filmet megnézni - amikből egyébként nincs sok - köztük a Richard Gere nevével fémjelzett Megszólít az éjszaka című mozit is. Elekes szerint a kis költségvetés pedig szükségessé is teszi a found footage formulát, viszont könnyebben sikerül a közönséget bevonni az események sűrűjébe. Filmjük viszont sokkalta inkább a rejtélyt és a feszültséget helyezi előtérbe, semmint a belsőségeket vagy a tonnaszám spriccelő vért. A hangulatra pedig igyekeznek rájátszani a barátságtalan tájjal, a karakterekkel és a zenével. Mi tagadás, a magyar filmgyártást feltudná végre dobni egy jó kis horror. A Mothra azonban előre láthatólag 2016-ig még várnunk kell.  

Moth_still_002
moth_poster_final
https://www.youtube.com/watch?v=f7Fc_IGUaec    
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.