Hirdetés

Moziban és színházban is kötelező lesz maszkot viselni Budapesten

|

Bár a mozik és színházak már eddig is kérték a nézőiket rá, hogy fokozottan ügyeljenek a járvány elleni védekezésre, mostantól törvény is szabályozza ezt.

Hirdetés

Országos szinten nem szigorítottak a már érvényben lévő rendeleteken (miszerint a boltokban, áruházakban, piacokon és a tömegközeledési eszközökön kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszkot viselni), de a főváros közgyűlése hétfőn rendkívüli ülésen újabb szigorításról döntött. Ez pedig érinti mindazokat, akik kikapcsolódni szeretnének, ugyanis várhatóan péntektől (szeptember 18.) a mozikban, színházakban és az ezen intézményekhez tartozó épületrészekben (aulák, büfék, zárt terek) is kötelező lesz a maszkviselés Budapesten - számolt be a hírről a 444.hu, valamint adott ki róla közleményt a Budapest Film Zrt. is. 

Hirdetés

A portál részletezi azt is, hogy aki megsérti az új szabályt, azt a helyszínen 15 ezer forintra is bírságolhatják, ezen felül az érintett intézmény is rosszul jár, 50 ezer forint közigazgatási bírságot szabhatnak ki rá. Emellett kiemelték, hogy szigorították az ellenőrzést a BKV járművein, aki tehát a fővárosban tömegközeledéssel érkezne a moziba vagy színházba, figyeljen arra, hogy helyesen hordja a maszkot utazás közben is. Nem csak saját és a többi ember egészségének védelme érdekében, hanem azért, mert pénztárcáját is megóvhatja. Az ellenőrök ugyanis 8 ezer forintra bírságolhatják a szabálysértő utasokat.

Vigyázzunk egymásra és másokra is!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.