Hirdetés

Mulan nem lesz Hollywood áldozata

|

A Mulan élőszereplős változatában nem fehér emberek lesznek a főszereplők.

Hirdetés

A Disney fogta a legsikeresebb meséit és élőszereplős filmeket csinál belőlük. Van olyan amit már láthattunk (Dzsungel könyve, Demóna), a közeljövőben érkezik (Szépség és a Szörnyeteg), vagy még csak az előkészületeknél tart (A kis hableány, Aladdin), de egy biztos: ha a stúdió ilyen ütemben dolgozik, hamar kifogyhatnak az alapanyagból (na jó, azért ez elég valószínűtlen).

Hirdetés

Sokan már festik a falra az ördögöt és azt jósolják, hogy az olyan mesék, mint az Aladdin vagy a Mulan halálra vannak ítélve, mert Hollywoodnak van ez a rossz szokása, az úgy nevezett "whitewashing". Röviden arról van szó, hogy Hollywood inkább a fehér embereket preferálja a filmekben, még akkor is, ha a karaktert egy más etnikumú színésznek kéne eljátszania. Ez szinte állandó téma a filmiparban, elég csak visszaemlékezni az Oscarra, vagy legújabban a The Great Wall kapcsán akadtak ki az emberek, illetve a napokban világot látott a Mulan élőszereplős változatának az állítólagos története. Itt utána lehet olvasni minden részletnek, ami kiváltotta a rövid életű botrányt. A lényeg, hogy a két író, Lauren Haynek és Elizabeth Martin, egy harmincas fehér férfit tettek volna meg főszereplőnek, aki azért száll be a háborúba, mert el akarja nyerni Mulan (egy 16-17 éves ismertebb kínai színésznő játszaná) kezét és a kaland végén végül őt ünneplik, mint a birodalom megmentőjét.

A stúdió azonnal válaszolt a pletykákra és biztosítottak minket arról, hogy ilyenről szó sincs, hisz Haynek és Martin csak egy az eredetitől eltérő kiindulópontot hoztak össze, az igazi forgatókönyvet már Rick Jaffa és Amanda Silver (Jurassic World, Rise of the Planet of the Apes) fogja készíteni. Egy filmhez közel álló forrás hivatalosan is megerősítette, hogy Mulan marad a főszereplő és hűek lesznek a '98-as film ideológiájához:

Mindig is Mulan volt a főszereplő, és minden fontos szerepet - a főhősnő szerelmét is - ázsiai színészek fognak eljátszani.

A film premierdátumot is kapott: 2018. november 2.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.