Hirdetés

Nagyszabású film készül a márciusi ifjakról

|

Petőfi Sándor is végre nagyvászonra kerül.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 4,5 milliárd forint támogatást adott arra a filmre, amely Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára készül, és amely az 1848. március 15-i eseményeket fogja feldolgozni. Ebből az összegből 2 milliárd egyedi kormányhatározat alapján lett nyújtva a projektnek. 

Hirdetés

A március 15-i eseményeket feldolgozó film, melynek címe Most vagy soha! lesz, Kis-Szabó Márk, Rákay Philip, valamint Szente Vajk forgatókönyve nyomán fog készülni, a rendező pedig az a Lóth Balázs lesz, akinek a Pesti balhét is köszönhetjük. A cselekmény 24 órát fog felölelni, mégpedig azt a 24 órát, amely alapjaiban változtatta meg Magyarország történetét.

A Most vagy soha! egyik főszereplője értelemszerűen így egyik legnagyobb költőnk, Petőfi Sándor lesz (hogy milyen színész kit fog megformálni, arról jelen pillanatban semmi információnk nincs), viszont nem ez lesz az alkotók legnagyobb kihívása. Tekintve, hogy egy meglehetősen gigantikus produkciónak tervezik, igen sok energiát, időt és pénzt kell majd áldozni arra, hogy hűen rekonstruálják a Pilvax kávéházat, valamint a Landerer-nyomdát és a Nemzeti Múzeumot (a díszleteket Fóton fogják felépíteni, amely majd a Filmintézet tulajdona lesz és későbbi filmek is használhatják majd). A film 2023-ban kerül majd a mozikba.

A Filmintézet ugyanekkor 585,4 millió forintnyi támogatást szavazott meg egy olyan dokumentumfilmnek, amely a magyar férfi vízilabda-válogatott legsikeresebb éveit eleveníti fel. A címe Egy, két, há'...Hajrá magyarok! lesz, az alkotásban pedig természetesen láthatunk majd archív felvételeket, valamint soha nem látott beszélgetéseket is. A filmet Zákonyi S. Tamás rendezi és 2023-ban láthatjuk majd a mozikban a Fórum Hungary forgalmazásában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.